Hur man bygger en Cedar Epoxi Kanot

Hur man bygger en Cedar Epoxi Kanot


Om du planerar att bygga en ceder epoxi (tekniskt en ceder remsa epoxi eller CSE) kanot, kommer du att göra betydande investeringar i verktyg, former och material. En CSE kanot är enklare att göra än traditionella ceder band kanoter. ASM: er saknar intrikata utformningen och ribwork av allt trä modeller. Istället epoxi baserade glasfiberbeläggning håller samman remsorna. CSE kanoter är lätta och mindre expansiv än andra ceder kanoter utan att förlora något av sin inneboende skönhet.

Instruktioner

1 Hitta eller köpa ett mönster för formen från en kanot planen leverantör. Skär en uppsättning av plana skivor eller stations formar enligt mönster från plywood. Skivorna spikas till 2 av 4: s för att stödja dem vertikalt. De bör vara jämnt fördelade omkring 18 inches isär; totalt 11 formar börjar med en smal och djup form vid stammen av båten. Station formar gradvis öka till mitten av kanoten sedan växa progressivt smalare mot aktern. Lägg till två längs och akter former för att forma ändarna.

2 Använd 1/4 tum tjock av 3/4 tum breda ceder remsor. De kan köpas eller rivas sönder från ark eller 1/4 tum tjocka ceder styrelser. Pärla och vik kanterna med en router så remsorna överlappar varandra för att vidga det område som skall limmas och stärka lederna.

3 Börja i ena änden och spika den första remsan vid formen vid botten löper i längdriktningen från form till form. Förborra spikhål för att förhindra klyvning. Nail remsorna med tunna yta naglar, men inte köra dem hela vägen in så att du kan dra ut dem senare. Remsorna kommer att böjas utan ångbehandling. När du är klar den första raden, startar den andra. Limma ihop kanterna med vattenfast trälim. Tryck på dem tätt tillsammans före halsning av bandet till formen. Klipp banden så hamnar de på en blankett mögel. Variera längder så bandändarna inte möts sida vid sida.

4 Torka bort överflödigt lim som du arbetar upp skrovet. När du nära toppen du kommer att behöva trimma ändarna av remsorna där de möts på kölen. Den sista raden av remsor kommer att skäras i långsträckta remsor som är vinklade i slutet. Den sista delen kommer att vara en långsträckt fotboll form vid mitten av botten av båten.

5 När alla band är på plats, ånga och böja ett par vik lister runt varje ände, lim på plats och klämma till limmet apparater och botemedel. Ta bort alla naglar. Sand utsidan tills skrovet är slät. Applicera trä filler till sprickor eller låga punkter. Nästa tillämpa två lager epoxi över hela skrovet för att täta den.

6 Skär ett ark av sex ounce glasfiberduk stor nog att täcka hela skrovet. Trimma trasa för att passa över kurvan av fören och aktern. Sträck tyget över skrovet och lätt klämma på plats runt kanterna och ändarna. Arbeta från en ände till den andra en sektion i taget. Måla avsnittet epoxiharts för sektion, lägg sedan glasfiber duk över den. Måla över glasfiberväv med epoxiharts tills alla vita försvinner och inga bubblor finns kvar. Använd glasfiber sprid att pressa ner duken så att det laminat till skrovet. Fortsätta arbeta tills du är klar med hela yttre skrovet och slutar. Låt inte någon del torka innan du börjar nästa avsnitt. När du är klar med fiberglassing, kommer det att vara klart.

7 Lyft skrovet bort från formen. Vänd på den och skruva fast relingslister på plats. Installera utanför relingen. Lyfta skrovet från formarna sedan ren, sand och glasfiber insidan av skrovet. Installera de inre relingen, skruva dem på plats.

8 Sand insidan av skrovet, tillämpa trä filler eventuella sprickor, knop eller spikhål i skrovet. Skär en bit av de sex uns glasfiber och lägg den i skrovet på samma sätt som du lade utsidan. Sand slät med fint sandpapper. De två skikten av glasfiber kommer att stärka skrovet.

9 Gör tofter enligt det mönster som kommer med dina planer och sätes och sittstöd. Sand, bets och lack sätena och tofter, sedan installera dem på rätt ställen. Nästa snitt och vägen kanterna av triangulära däcksplattorna och installera dem över fören och aktern relingen. När allt är sammanställt, applicera tre tunna lager av marina prick lack eller polyuretan klarlack till hela båten.