Väderkvarnar som används för att pumpa vatten för bevattning

Väderkvarnar som används för att pumpa vatten för bevattning


Väderkvarnar har använts för att pumpa vatten genom historien. De är kapabla att dra vatten från djupt i marken, eller flytta vatten från en lägre nivå till en högre. Idag har forskning visat att såväl ägare kan spara en avsevärd mängd energi genom att använda väderkvarnar för att driva pumpar för bevattning i stället för traditionellt drivna pumpar. Du kan experimentera med väderkvarn effektivitet genom att bygga skalmodeller för att testa programmet.

Den persiska Windmill

De tidigaste design av pumpväderkvarnar används vertikala fenor fördelade runt en central vev. En grundläggande träram draperad med mattor av vass eller hudar bildade varje fena eller blad. Pumpar användes för att avleda vatten från källor eller brunnar i att hålla dammar eller dispenseringsbehållare. Liknande väderkvarn pumpar i Kina kan ha utvecklats tidigare, men den tidigaste dokumenterade kinesiska väderkvarn kom långt senare, i AD 1219.

Väderkvarnar i Kreta

Väderkvarnar som används för att pumpa vatten för bevattning


Den första kända tillämpning av horisontella vev vindkraftverk var på ön Kreta, där sådana anordningar kan fortfarande hittas utspridda på landsbygden. En uppsättning propellrar sätts i en skål form monterad på en snurrande spindel. En svans roder skjuter ut från den bakre delen av anordningen för att träna väderkvarnen mot vinden. Denna metod har använts på Kreta i hundratals år för att dra dricksvatten och tillhandahålla bevattning för grödor och andra jordbruk.

Håller tillbaka Flood

Väderkvarnar som används för att pumpa vatten för bevattning


Nederländerna skulle inte existera som det är idag utan väderkvarn pumpar. Stora horisontella axeln väderkvarnar konstruerades för att pumpa vatten ur låglänta områden, effektivt skapa ny mark genom att trycka tillbaka vattnet. Denna typ av väderkvarn verkar vara en direkt omvandling av vatten- och djurdrivna kvarnar, och väderkvarn pumpar är ofta utformade för att utföra dubbla plikt som spannmålskvarnar tillsammans med vatten i rörelse.

Windmill Pumpar i USA

Väderkvarnar som används för att pumpa vatten för bevattning


I USA, kan väderkvarn pumpar som har varit i kontinuerlig drift i mer än 100 år finns på landsbygden. En Wellpoint borras i marken för att genomborra den lokala vattennivån, och horisontell axelvind propellrar driva pumpen. För att nå en konstant och pålitlig källa till vindflöde, kan drivmekanismen av pumpar genom placeras ovanpå ett högt torn eller stolpstruktur. Unpowered vattentryck kan uppnås genom att pumpa vatten in i en hålltank upphöjd ovanför nivån för dispensering.

Väderkvarn pumpar som dekorationer

Väderkvarnar som används för att pumpa vatten för bevattning


Miniatyr vindkraftverk kan användas som dekorativa fixturer i trädgården eller vatten damm skärmar. Med hjälp av en traditionell väderkvarn pump, kan du pumpa vatten till en högre nivå, driver en naturlig vattenfall. Du kan också använda vindkraft för att skapa cirkulation i en pool eller damm, med hjälp av pumpar för att skapa rörliga strömmar av vatten. En modern fördel av ett dekorativt väderkvarn är att det kan användas för att generera begränsad makt, ger subtil belysning för en uteplats eller däck från batterier som laddas under perioder med högre vind.