Hur man gör skannade bilder större

Hur man gör skannade bilder större


Om du har skannat ett fotografi och behöver för att förstora den för utskrift eller analys, kan du använda ett bildredigeringsprogram. Ett bildredigeringsprogram ökar bildens storlek genom att matematiskt utvidga de pixlar som utgör ditt foto med bibehållen perspektiv. Även om det är en enkel process, vara medveten om att betydande utvidgning kan orsaka dina bilder visas suddiga när du skriver ut dem.

Instruktioner

1 Öppna ett bildredigeringsprogram på datorn. Om du använder Windows, datorn redan har Microsoft Paint installerad. Alternativt kan du också ladda ner en gratis editor som heter GIMP.

2 Öppna den skannade bild genom att gå till "File" och sedan "Öppna". Hitta den skannade bild som du vill förstora.

3 Klicka på "Bild" fliken på menyn som finns högst upp i fönstret. Välj "Ändra storlek / Sned." Skriv in ett procentbelopp i rutorna Bredd och Höjd. Till exempel kommer in "200%" i båda rutorna göra bilden dubbelt så stor. Se till att du anger samma procentsats för både bredd och höjd, annars visas bilden skev.

4 Spara förstorade fotot genom att klicka på "Spara" ikonen eller genom att gå till "File" igen och välja "Spara som". Skriv in ett namn för filen.