Hur man gör en ull trumma carder

Hur man gör en ull trumma carder


Kardning ull är processen att öppna och anpassa ullfibrer i förberedelse för spinning. Trum carders kan hjälpa kort större mängder av ull och kan i hög grad påskynda processen jämfört med att använda handkardor. De fungerar bra för att blanda och blanda olika typer av ull. Gör din egen trumma carder kan spara pengar över köpta carders. Material finns på de flesta hårdvara eller hem förbättring centers.

Instruktioner

1 Mät och skär två 22,5 cm (9 tum) diameter trä skivor från 1,2 cm (1/2 tum) plywood med en såg. Sand kanterna på skivorna släta med sandpapper. Använda ett spadskär i borr att göra ett 2,1 cm (7/8 inch) hål i centrum av varje skiva. Sand insidan av hålet slät.

2 Skär träribbor till 22,5 cm (9 tum) längder. Jämna ändarna om det behövs. Nail lamellerna till trä cirklar med Brads, avstånd dem jämnt runt cirklarna.

3 Trimma en korta änden av kardning duken nära ledningarna med en sax, en kniv eller ett rakblad. Ta bort sömmen kanten. Rikta detta skurna kanten längs mitten av en av lamellerna. Stapel den stadkants kanterna på kardning trasa för att lamellerna vid vardera änden av trumman med hjälp av en häftpistol. Placera en stapelvara i toppen och botten av varje spjäla och undvika att slå de dyckert förenade spjälorna.

4 Passa in den återstående kanten av kardning duk med den tidigare skära kanten. Använd en kniv, sax eller rakblad för att skära kanten av kardning duken jämnt. Det bör gå upp mot kanten av duken redan häftade ner. Staple sömmen där kanterna möts genom häftning över de två delarna av kardning trasa. Placera en stapel ungefär var 1,8 cm (3/4 tum) och hålla kanterna inriktade och slät.

5 Montera en gardin hårdvara fästet ena änden av 2,5 cm (1 tum) breda tall ombord, ca 2,5 cm (1 tum) från kortsidan. Var uppmärksam på denna punkt till vilken väg trådarna på kardning duken står inför. De arbetar bara korrekt när man står inför i en riktning. Bestämma vilken väg du vill trumman att vända och med vilken hand du kommer att vända trumman.

6 Borra hål för handtaget genom en ände av de 1,8 cm (3/4 tum) axel träpinne med en 1,2 cm (1/2 tum) spadskäret ca 2,5 cm (1 tum) från den ände av axel träpinne. Kläm träpinne i ett skruvstäd.

7 Skjut 1,8 cm (3/4 tum) axelstyr genom mitten av trumman med det borrade hålet för handtaget på den motsatta änden av trumman varifrån ridån hårdvara är fäst vid tall kortet. Skjut en 2,5 cm (1 tum) trä ringen på änden av axeln och skjut axeln dymling genom ridån hårdvara fästet. Lägga till en trä gardinstång efterbehandling lock eller trä lådhandtag på änden av axeln träpinne för att hålla den på plats.

8 Skjut de andra 2,5 cm (1 tum) trä ringen på den motsatta änden av axeln träpinne. Skjut gardinen monteringsdetaljer på axeln och justera där hårdvaran kommer att fästa tall ombord. Trumman behöver vända sig fritt mellan monteringsbeslagen utan att glida fram och tillbaka. Fäst den andra ridån konsolen hårdvara till tall ombord.

9 Sätt den mindre tappen genom hålet i större axel träpinne för att skapa ett handtag. Om handtaget pluggen inte passar säkert, använda lite trälim i hålet för att säkra pluggen. Om så önskas, fästa dekorativa mässings nubb till ändarna av handtaget och axeln.