Hur man gör en Theramin

Hur man gör en Theramin


Leon Theremin gjort elektronisk musik populär genom att skapa en ovanlig elektroniskt instrument, Theremin. Spelas utan att göra någon fysisk kontakt, är instrumentets tonhöjd och volym som styrs av spelarens händer som rör sig på ett kontrollerat sätt över instrumentets antenner. Utan att behöva röra instrumentet kan spela en Theremin nästan verkar magiskt. Medan vanliga Theremins spelas av handrörelser, kan du bygga en billig pocket Theremin som reagerar på variationer i ljus för att producera ljud, och det kommer bara att kosta runt £ 13.

Instruktioner

1 Använd en ficka Theremin schema för att bygga kretsen. Bygg en frekvensdelarkrets och en komplett dubbel 555 timer IC oscillator. Använd ett par CdS fotoceller för att skapa ljudeffekter och se till att lämna ledningar lång för strängarna alla komponenter tillsammans i din skärmad låda.

2 Wire terminalen genom att ansluta de positiva och negativa ledarna hos den 9-volts batteri snap med hjälp av 2-positionen PCB terminal. Rutt och löda alla de positiva 9-volts-anslutningar till ett stift hos terminalen. Rutt och löda alla anslutningar GND till den motsatta sidan stiftet av terminalen.

3 Ta bort eventuella fjäderbelastade dörrar, pluggar och modulära sköldar som du inte vill ha från din etage skärmad låda.

4 Förhindra de elektroniska komponenterna i fickan Theremin från kortslutning genom att isolera insidan av din skärmad låda. Detta kan göras med hjälp av tejp, vinyl remsor eller plaströr.

5 Placera den färdiga kretsen insidan av etage skärmad låda och fästa de två CdS fotoceller på utsidan av lådan. De bör vara monterade på motstående sidor för att bättre kontrollera de ljudeffekter när Theremin är avslutad.

6 Fäst en-tums högtalare på framsidan av lådan och med batteri snap positiva ledningen, skruva in den positiva 9-volts två lägen PCB terminal. Minuskabeln skall sedan skruvas in i motsatt sida och batteri snap ska dras för att vila utanför lådan.

7 Slutför fickan Theremin genom att ansluta batteri snäpp till 9-volts batteri. Testa det i varierande grad av ljus, företrädesvis en mörk plats. Att variera frekvensen och planen, flytta händerna ovanför där CdS fotocellerna är.