Mange behandling för hundar

Mange behandling för hundar


Mange är det gemensamma namnet för kvalster eller hund skabb - i huvudsak, en parasit som livnär sig på sin värd, din hund. Kvalster är mest uttalad i ansiktet, öron och nedre extremiteterna av hund. Kampen mot skabb bygger på en veterinär diagnos och behandling, eftersom detta tillstånd kan variera från en lokal, mild angrepp till en kronisk, livshotande infektion.

identifiera Mange

Inspektera hundens päls. En hund infekterad med mange kan ha synliga kvalster flyttar på deras kroppar. Kontrollera om knaprig, flagnande och torra fläckar på huden. Mange kommer också manifestera i sår, blåsor och håravfall. Lukta din hund. Starka lukter som ost indikerar att mange kan förekomma. Se upp för svår klåda eller bita i ditt husdjur beteende.

Hem Behandling

Rengör din hunds infekterad noggrant. Även mange är ett allvarligt tillstånd som kräver veterinärbehandling, det finns tillfällen när ett kontor besök är inte möjligt direkt. Bada din hund ofta kan bidra till att undanröja kvalster och förbättra den övergripande pälskvalité. Rengör din hunds kennel, filtar och andra livsrum. Detta kommer att stoppa kvalster från att föröka sig i stora mängder. Enligt natural-dog-health-remedies.com, vilket gör en blandning av en del lavendelolja, en del neem-olja och 10 delar mandelolja kan bli av kvalster samt. Applicera på det smittade området två gånger om dagen. Mange-in-dogs.com förespråkar användning av matolja på samma sätt. Mata din hund en hälsosam rå kost rik på fettsyror, fiskoljor och gröna grönsaker. En hälsosam kost är nyckeln till en frisk hund.

veterinär Behandling

Ta din hund att veterinär så snart som misstänks mange är. Veterinären kommer att identifiera vilken typ av skabb, dess svårighetsgrad och den bästa behandlingsplan. Följ läkarens order exakt. Recept eller over-the-counter läkemedel kan bli av med kvalster. Veterinärer kan också ordinera anti-svamp och antibakteriella schampon för desinfektion.