Hur att reparera en glasfiber pool slide

Hur att reparera en glasfiber pool slide


Glasfiber diabilder är hållbara, men med tiden kommer att utveckla spänningssprickor eller brott från normalt slitage. För små skador såsom sprickor i glasfiber, kan du använda glasfiber spackel för att reparera dem. Glasfiberfyllmedel är en kittliknande substans som kräver en katalysator för att härda. Du hittar filler och gelcoat, som är glasfiber färg, på en marin tillförsel store.They är relativt billiga.

Instruktioner

1 Sätt på en respirator och sand eventuella sprickor eller brott med hjälp av en slipkloss med 80-sandpapper. Gradvis smalna av väggarna i några sprickor så mycket som möjligt och scuff de omgivande 2 till 3 inches hela vägen runt skadan.

2 Torka de områden som du slipat med en ren trasa och aceton. Detta kommer att ta bort eventuella föroreningar som kan orsaka glasfiberfyllmedel för att binda felaktigt till bilden.

3 Sätt på ett par gummihandskar och förbereda en liten mängd fyllmedel följa anvisningarna på behållarna. När fyllmedlet är en jämn färg, är den redo att vända sig till de skadade områdena.

4 Applicera filler till de drabbade områdena i bilden med en spackel. Jämna ut fyllmedlet så det är i nivå med den omgivande ytan. Låt fyllmedlet härda under ett par timmar.

5 Sand filler smidig att använda 100-slippapper på en slipkloss, följt av slipning med 400-grit sandpapper. Rengör området med en ren trasa och aceton.

6 Häll mängden av pre-matchade gelcoat som du behöver i en liten hink och tillsätt 1 procent till 2 procent katalysator. Blanda i katalysatorn med en färg omrörare. Applicera gel coat till slipade områdena i bilden och låt det härda.

7 Våt sand gelcoat med hjälp av 1200-grit våt sandpapper för att avlägsna eventuella penseldrag märken i gelcoaten. Skölj med rent vatten och låt torka. Applicera ett lager båt vax till våtslipas gelcoat och låt den torka. Polera vaxet med en ren trasa.