Vad är frivilligt överskott på bilförsäkring?

Vad är frivilligt överskott på bilförsäkring?


Det språk som används i auto försäkringar kan vara förvirrande och oklar. Förstå innebörden av termer, såsom "frivillig överskott" kan hjälpa dig att fatta ansvarsfulla beslut när man väljer bilförsäkring.

Geografi

"Frivilligt överskott" är en term som används främst i Storbritannien. Den amerikanska motsvarigheten är "frivillig avdragsgill."

Definition

Självrisk är det belopp du accepterar att betala out-of-ficka för kostnader och reparationer om du gör en fordran mot din försäkring. Frivillig överskott är utöver obligatoriska överskott som bärs av vanliga bil försäkringar som utfärdats av bolaget, enligt AA, en av Storbritanniens ledande auto försäkringsbolag.

fördelar

Politik med högre självrisk kostar i allmänhet mindre än en politik som bär endast obligatoriska självrisker, enligt Zurich Connect, en webbplats som upprätthålls av Zurich Insurance.

Relaterade Villkor

Förutom frivilliga och obligatoriska överskott, vissa försäkringsbolag införa en "ung förare överskott" för förare som är yngre än 25, och "fordon överskott" på lyx eller högpresterande bilar.

överväganden

Välj en policy med frivilligt överskott om du har råd att betala mellanskillnaden i händelse av en olycka. Besparingarna på din premie är i allmänhet mindre än storleken på din överskott.