Grad kontra diplom

Grad kontra diplom


Termerna "grad" och "diplom" används ofta omväxlande. Däremot kan de subtila skillnaderna mellan de två göra en stor skillnad i din faktiska meriter. Läs vidare för att lära sig vad skillnaderna är.

Definitioner

Den amerikanska Heritage Dictionary definierar "grad" som själva titeln ges till en som har avslutat en utbildning. "Diploma" definieras som dokumentet presenteras för studenten efter avslutad (se Resurser).

typer

Diplom ofta delas ut för enklare utbildningar, till exempel efter avslutad high school. Diplom i vård- och handelshögskolor visar också kortare längder av studier och mindre specialisering än grader.

Tidsram

program diplom för verksamheten kan vara så kort som mindre än ett år; diplom program för omvårdnad kan ta två till tre år. Ibland kan ett diplom program kan vara en delmängd av en examen. Utbildningsprogram för både vård och företag kräver vanligtvis åtminstone tre till 4 år.

fördelar

Diplom program ger utbildning inom din visst område och få dig i arbetslivet tidigare. Utbildningsprogram ger djupare kunskap och eventuellt starta dig på en högre nivå.

Varning

Ha en plan i åtanke innan du bestämmer dig för ett program. Läs all information noggrant, eftersom olika skolor kan definiera villkoren något annorlunda. Var medveten om vad din dröm läge kräver faktiskt i vägen för utbildning.