Hur man testar tändkondensatorer

Hur man testar tändkondensatorer


Tändkondensatorer är vanligare hos äldre fordon än moderna sådana, som oftast utrustade med elektroniskt styrd tändning. Med åldern kan en tändkondensator förlora sin förmåga att hålla laddningen. En läckande kondensator kan förhindra ett tändsystem från att fungera ordentligt. Testa kondensatorn är användbart när du felsöker ett tändsystem. Det krävs minimal utrustning för att utföra detta test på rätt sätt. Men för säkerhets skull bör du veta hur att serva bilen tändsystem innan denna uppgift.

Instruktioner

1 Undersök kondensator som ska provas. Om kondensatorn visar några tecken på utbuktning, sedan ersätta den. Om det inte verkar bukta, leta efter några markeringar som skulle avgöra den nominella kapacitansen. Detta sparar behöva leta upp detta värde någon annanstans - som i reservdel litteratur eller anslagstavlor.

2 Hitta polaritet tändkondensator. Lokalisera de positiva och negativa terminalerna hos tändkondensatorn, vilket kan indikeras av respektive plus och minusmarkeringar. Vissa tändkondensatorer likna en ren metall burk med en anslutningsledning som skjuter ut från ena änden. Om detta är fallet för den du testar, är metallhöljet negativa anslutningen och den utskjutande anslutningsledning är den positiva anslutningen.

3 Förbered den digitala multimeter för testet. Följ instruktionerna som medföljer din digitala multimeter, slå på sin makt och vet hur man ändrar mellan ohm och volt. Se också till att du har anslutit din sondmätsladdar.

4 Utför ett motstånd test. Använda ohmmetern funktion din digitala multimeter, ställ in den högsta motståndsområde kan mäta. Håll positiva och negativa sondmätsladdar till respektive positiva och negativa anslutningar för tändkondensator. Avläsningen på din digitala multimeter bör ange en överbelastning, vilket innebär att motståndet är för högt för att mäta. Detta tyder på kondensatorn inte läcker. Alla numeriska avläsning skulle indikera en läckande kondensator. När du är klar, ta bort ledningarna och stänga av digital multimeter.

5 Ställ in kapacitans mätare. Slå på den enligt de medföljande instruktionerna och koppla in mätsladdarna. Om dina test leder är av krokodilklämman sort, då måste du använda avbitartång och strippa för att förbereda två tre tums längder av 22 AWG solid tråd med ca 3/4 inches isolering bort från båda ändarna. Om du var tvungen att förbereda tråd längder, klipp den ena änden av vardera till krokodilklämma testsladdar.

6 Kontrollera kapacitansen hos tändkondensator. Rör de positiva och negativa leder från kapacitansmätare till respektive anslutningar av tändkondensatorn. Avläsningen på mätarens display bör vara nära det nominella värdet, vanligtvis inom en 10 procent sortiment. Ta mätaren och testledningarna från kondensatorn och stänga när du är klar.

7 Gör en verklig vilja. Om kondensatorn inte har någon av dessa tester, så borde bytas ut. Men om det har passerat testprocesser, då det är säkert att använda. Om du felsöker en felaktig tändsystemet och det senare fallet är sant, då kan du testa en annan komponent i systemet.