Ska jag köpa en Snow Fountains Weeping Cherry Tree?

Ska jag köpa en Snow Fountains Weeping Cherry Tree?


Den "Snow Fountains" gråtande körsbärsträd, även känd som "White Fountain" och "Snofozam gråta Cherry" är en dvärg körsbärsträd som är täckt med forsande blommar på våren och ger en liten oätliga frukt. Även om det ger vackra blommor och blad och gör ett attraktivt landskap växt, är det inte rätt för varje hem.

härdighet Zon

Snö Fontäner gråtande körsbärsträd är härdiga i zon 5 till zon 8. Detta innebär att de inte kommer att överleva extremt hårda vintrar, såsom de där temperaturen sjunker lägre än -12,2 grader under fryspunkten. De kräver också en köldknäpp, dock, och kommer inte trivs i varmare, mer tropiska områden, där vintertemperaturer faller aldrig minusgrader. Om du inte bor i en zon anpassad till Snow Fontäner gråtande körsbärsträd, kan en annan sort vara ett bättre val.

Ljus och utrymmeskrav

En sida med full sol är en av de krav som en Snow Fountains gråtande körsbärsträd. Även om trädet kan överleva i skuggan, kommer det inte blommar också och kan vara benägna att sjukdomen. En skuggig gård eller en plantering webbplats som är i halvskugga är bättre lämpade för en mängd olika träd som bättre tål skugga. Betraktas som en dvärg träd, kommer en Snow Fountains träd växa upp till 12 fot lång och 12 fot bred. Det bör inte vara trångt i bland andra träd och växter, och bara ges utrymme att växa till sin fulla storlek. Små, trånga gårdar eller trädgårdar är inte idealiskt för detta träd.

Vård

Snö Fountains weeping körsbär kräver mycket fukt och bör inte tillåtas att torka ut, så regelbunden vattning är nödvändig. Dessutom, gråtande körsbärsträd är benägna att ett antal sjukdomar, inklusive rotröta och cankers. Regelbunden avlägsnande av skadade eller korsande grenar, liksom enstaka behandling med fungicider, kan vara nödvändig. Dessa träd fäller också kronblad efter att de gjort blommar och släpp löv på hösten, så några sanering arbete krävs.

allergier

På grund av deras långa bloom gånger, kan Snow Fontäner gråtande körsbärsträd orsaka betydande problem för vissa personer med pollenallergi. Blomningarna anländer i april eller maj och pågå i upp till tre veckor. Om du har säsongs eller pollenallergi, kan du avgöra om dina allergier inflammerad av Snow Fountains gråtande körsbärsträd blommar innan du planterar ett exemplar i din trädgård.