Gratis hem rättsmedel för feber blåsor

Gratis hem rättsmedel för feber blåsor


Feber blåsor, även känd som munsår, orsakas av herpes simplex 1 virus (HSV-1). Många människor drabbas av munsår och uppleva flera utbrott per år. HSV-1 är ofta "fångas" i barndomen när de delar drycker, fontäner och mat är vanligt. Lyckligtvis för dem som drabbas av feber blåsor, det finns några fria åtgärder du kan vidta för att inte bara förhindra ett utbrott, men också hjälpa blåsor läka snabbare.

Huskurer

Det finns flera sätt du kan hjälpa att bli av feber blåsor. En av de första saker du kan göra är att tillämpa is så fort du känner en feber blister fram, vanligtvis en stickande känsla. Applicera is fem till tio minuter varje timme och du kanske kan stoppa munsår från att någonsin visas. När det verkar tillämpa en av följande salvor, som du kan ha hemma, flera gånger om dagen: aloe, zink, vitamin E eller St Johns Wart. Dessa kommer att bidra till att påskynda läkningsprocessen. Dessutom kommer hålla den fuktig med läppbalsam hjälpa till att läka feber blister.

Förebyggande

Feber blåsor ibland orsakas av stress. Om du kan hitta ett utlopp för att lindra stress, kan du ha färre utbrott. Motion är en stor stress reliever. Att gå på gym, löpning, simning och cykling är bara några exempel. Andra saker du kan göra för att lindra stress inkludera att ta bad, läsa böcker och mediterar. Du bör hålla ditt immunförsvar bäst genom att tvätta händerna ofta och äta en hälsosam kost. Vitamin C och yoghurt med levande kulturer är också bra för immunförsvaret. Dessutom kan en kost rik på aminosyran lystine (t.ex. mjölk, ägg, fisk) men låg i arginin (t.ex. choklad, jordnötter, ärtor) hjälpa till att förebygga munsår. Det finns lystine kosttillskott du kan ta, om så önskas. Dessutom kan äta en kost rik på B12 hjälpa till att förebygga munsår utbrott. Ät livsmedel rika på B12 som fisk, mollusker och berikade spannmål. Solen kan också sätta på feber blåsor. Så hålla sig borta från solen och hålla dina läppar fuktiga med läppbalsam med SPF 15 eller högre.