Hur man rengör och debone Bass Fish

Hur man rengör och debone Bass Fish


Fiske är en rolig och givande hobby, och ofta gjort för rekreation. Många sportfiskare spela catch-and-release; men vissa väljer att laga mat och äta sin fångst. Innan fisk kan kokas och ätas måste de rengöras. Detta innebär att ta bort skalor, ben, organ och andra delar från den ätbara kött av fisken. Rengöring av en havsabborre liknar rengöring mest annan sötvattenfisk och med praktiken, kan du rengöra och debone havsabborre snabbt och enkelt.

Instruktioner

1 Placera basen på skärbräda. Med hjälp av filékniv, gör ett snitt på ena sidan bakom gälarna tills kniven träffar ryggraden och bröstkorgen. Upprepa detta på den andra sidan av fisken. Håller fisken upprätt, skär ner genom fiskens tillbaka till toppen av revbenen, och göra en lång skärs längs ryggraden tills kniven är i linje med den ventrala fena.

2 Håll kniven på samma plats och med hjälp av tips för att hitta en sida av ryggraden, trycker ner kniven genom fisken tills den skär genom botten. dra försiktigt kniven genom fisken mot svansen, tills den har separerat en stor flik av kött. Upprepa detta steg för den motsatta sidan av ryggraden, att skära en andra flik av kött på den andra sidan av basen.

3 Vik flikarna framåt för att exponera revben området, och använda filé kniv för att separera köttet från bröstkorgen. Se till att skära förbi tarmen området, inte genom det, och skär framåt tills du möter den första snittet, klipp hela vägen till botten. Upprepa detta för båda sidor av bas, sedan skärs längs bottnen av fisken för att separera filéerna från resten av fisken.

4 Placera en filé på brädan med skinnsidan nedåt. Håll den bakre änden av filén och skär genom köttet i svansen slutet tills kniven möter huden, då vinkel kniven bort från den andra handen och driva igenom, separera huden från köttet. Upprepa detta för båda filéerna.

5 Inspektera filéerna för eventuella överblivna vågar, små ben, bitar av brosk eller organ, eller andra oönskade inälvor som ska tas bort, tvätta sedan filéerna i rent vatten. Kasta ben och tarmar av fisken bort i en utanför soptunna. Dina filéer är nu redo att kokas och ätas, eller lagras i en lufttät behållare och frystes för lagring.