Hur man rengör en religiös medalj

Hur man rengör en religiös medalj


Religiösa medaljer, även känd som hängiven medaljer, är minnesmetallskivor terar katolska avbildningarna eller inskriptioner. De är ofta bärs på en kedja eller ett band runt halsen. Att veta hur man rengör en religiös medalj kan vara svårt, särskilt om du är osäker på vad metall er är tillverkad av. Detta kan vara svårt att fastställa om du inte köper medalj själv. Lyckligtvis har du förmodligen allt du behöver ligger runt ditt hus för att rengöra en hängiven medalj.

Instruktioner

ta bort smuts

1 Lägg till en skvätt diskmedel till en skål med varmt vatten. Rör vattnet med handen tills du inte längre kan se diskmedel. Några bubblor eller en lätt skum ska visas. Dunk den religiösa medalj i vattnet.

2 Ta bort den religiösa medalj från skål med vatten. Blöt din duk i skålen. Med hjälp av fingret, försiktigt gnugga varje sida av medaljen med trasan. Släta, cirkulära rörelser är bäst.

3 Blot hängiven medalj torr med hushållspapper. Gör detta långsamt, eftersom du vill vara säker på att det är torrt, men vill inte gnugga alltför hårt. Upprepa steg 1 och 2 om det behövs.

Putsning

1 Ta en bomullspinne och doppa den i sprit. Knacka försiktigt för att avlägsna eventuellt överskott av fukt. Var noga med att inte få någon på din hud eller kläder.

2 Gnid bomullstuss på medalj, mycket uppmärksam på eventuella skamfilat eller mörka områden. Vrid bomullstuss som du går. Plocka upp en annan bomullspinne istället för att använda båda ändar för att undvika att få denaturerad sprit på händerna.

3 Torka medaljen ren med hushållspapper. Fortsätt tills du ser en skillnad. Acceptera att medaljen fortfarande kan vara något fläckas efteråt: om det är särskilt gammal, eller tillverkad av en billig metall, kanske du inte att kunna rengöra den helt.

4 Skölj medalj i varmt tvålvatten och torka med hushållspapper. Om det finns några sprickor som du inte kan torka med hushållspapper, lämna medalj torka naturligt i ett varmt rum.