Hur får man en Patina Finish på polerad mässing

Hur får man en Patina Finish på polerad mässing


Mycket polerad mässing kan ge en känsla av överflöd till ett rum. Det ser blanka och dyra, men bibehålla glans kan ta lite ansträngning och om den effekt du vill uppnå är en av "gamla" rikedom, kan du överväga att artificiellt åldrande dina mässing och inventarier. Detta ger värme till mässing och minskar behovet av rengöring.

Instruktioner

1 Sätt på handskar och skyddsglasögon, och belägga mässing objektet i lack tunnare med hjälp av en pensel. Du kanske vill göra detta i en gammal bakplåt, grund skål eller liknande kärl vid spill. Lack tunnare är en stark substans som kan skada huden, så gälla medan noggrant undvika stänk. De handskar och skyddsglasögon är inte nödvändigt om du är säker på att objektet inte har lackad. Om du är osäker, kommer det inte att göra någon skada att bära dem i alla fall.

2 Mjuka lacken genom att lämna posten orörd över natten. Beroende på vilken produkt du använder, kan det hända mycket snabbare. Gnugga bort lacken med en trasa, se till att du tar bort alla spår.

3 Placera tre stycken 2-by-4 trä i botten av hinken. Dessa måste vara mer än en tum i längd och kommer att utgöra stöd för en plywood hylla. Klipp bit plywood så att det är tillräckligt liten för att passa in i skopan, och placera den på toppen av bitar av två av fyra.

4 Häll ca 1/2 tum av ammoniak in i botten av skopan. Detta steg bör utföras utomhus eller i ett väl ventilerat utrymme. Ångan från ammoniak kan orsaka kräkningar, andningsproblem och bränna till näsan och lungorna.

5 Placera det objekt som ska åldras på hyllan och täcka hink med lock. Kontrollera på framsteg var 30 minuter eller så. Notera att ammoniak avdunstar snabbt och kan behöva fyllas på under processen. Det färdiga resultatet och den tid det tar att uppnå det beror på flera faktorer, inklusive styrkan i ammoniak, den temperatur och luftfuktighet. Om det blir för mörkt, bara polera objektet och börja om igen.