Hur man blandar färg för färg Tvätt

Hur man blandar färg för färg Tvätt


Färg tvätt är en snabb och effektiv metod för måla väggar i ditt hem. Den tillför intresse, färg och konsistens till en annars plan yta. Applicera med en svamp som om du rengör väggarna, eller med en pensel, och det kommer att ske i ingen tid alls. Konsten att en framgångsrik avslutning inte försöker kombinera mycket olika färger; hålla dina färger liknande men varierar skuggan.

Instruktioner

1 Måla väggen med två basbeläggningar av äggskal eller satin latex; Använd aldrig platt. Du kan bo med din nuvarande färg eller ändra färg helt.

2 Bestäm om du vill använda en olja eller vattenbaserade glasyr. Oljebaserad ger djupare, rikare färg tvättar, medan vattenbaserade är säkrare att arbeta med eftersom de är luktfria. Olje glasyrer är mer slitstark och kan användas på trä och över vattenbaserad färg. Vattenbaserade glasyrer bör endast användas på väggar och aldrig över oljebaserad färg. Oljebaserade glasyrer torkar långsammare, och därför kan bearbetas längre. Vattenbaserade glasyrer torkar snabbare, vilket är användbart om du tänker arbeta med flera program.

3 Förbered sex provplattor genom att måla vit kartong med latex basfärg och lägga undan.

1 Samla ingredienserna för olje glasyr. För varje 50 kvadratfot, kräver att du en kopp kokt linolja, 2/3 kopp lösningsmedel, och 2 matskedar vitling krita. Du kommer också att behöva konstnärens oljefärg eller pigment i en färg nära baslack redan på väggarna. En ljusare nyans kommer att resultera i ett frostigt utseende; en mörkare kommer att producera en djup, glödande finish.

2 Blanda röret - eller tubes-- av oljefärg / pigment med en liten mängd vitling och lösningsmedel för att bilda en pasta. Make up en kopp full.

3 Blanda det återstående lösningsmedlet med oljan och gradvis blanda i pastan tills glasyr är av rätt färgdjup. Kontrollera glasyr på provblad. Justera mängden oljefärg / pigmentpasta som behövs och testa igen. Applicera glasyr på väggen med en svamp eller borste.

1 Montera ingredienser. För varje 50 kvadratfot väggen, behöver du en pint vinäger, ¼ tsk diskmedel eller socker, 1 msk glycerin.

2 Blanda samman ingredienserna. Ta en matsked av glasyr och blanda med det torra pulvret pigment för att bilda en pasta. Dela upp pastan i två. Placera en halv till en färg hink och gradvis blanda i glasyren. Alternativt använda latexfärg istället för pigment; helt enkelt tunna 2 liter färg med glasyr tills rätt färgintensitet uppnås.

3 Kontrollera intensiteten av glasyr på en provblad. Om mer färg erfordras, blanda med de återstående pasta eller latexfärg. Testa igen. Applicera på väggarna med din valda metoden. Om glasyren känns för tung, tunn med vatten till dess att tillfredsställande.