Hur konvertera en kassett till en CD på en maskin

Hur konvertera en kassett till en CD på en maskin


Konvertera en kassett till en CD med en fristående CD-brännare är en ganska enkel process som nästan vem som helst kan fylla. Medan audio konvertering används för att göras genom att bara dubbel hus och kommersiella inspelningsstudior, är tekniken nu inom räckhåll för den genomsnittlige konsumenten för väldigt lite pengar. Konvertera kassetter till CD är ett bra sätt att bevara eftervärlden av originalinspelningar eller lyssna på kommersiella inspelningar på ett mer bekvämt sätt.

Instruktioner

1 Anslut utgången från din kassettspelare till ingången på din fristående CD-inspelare. De flesta kassettbandspelare och CD-brännare möjliggör enkel anslutning via en stereo RCA-kabel, även om vissa kassettbandspelare kräver en speciell 1/8 tum till stereo RCA-kabel. Denna kabel kan köpas på någon butik som säljer elektronik eller hem ljudutrustning.

2 Sätt din fristående CD-inspelare i vänteläge eller monitorläge. De flesta cd-spelare har en knapp på den främre kontrollpanelen märkt "standby" eller "monitor", men andra kräver att du skjuta skivan eller spela en gång på knappen. Kontrollera bruksanvisningen för just din inspelare.

3 Spela kassetten och titta på volymingångsskärmen på frontpanelens display. Om mätaren har en 0dB märke, se till att avläsningen är under detta varumärke på den starkaste punkten i inspelningen. Om inte, kan du hålla distorsion till ett minimum genom att hålla LED meter från svarvning röd genom att minska ingångsvolymen på CD-inspelaren eller den utgående volymen för kassettbandspelare.

4 Spola kassettband till början av programmet, och placera en tom CD-skiva i CD-brännaren.

5 Börja spela in på CD-spelaren och sedan starta kassettbandspelare. När inspelningen är klar eller om du vill hoppa till ett nytt spår på CD, helt enkelt stoppa CD-inspelaren och sedan kassettspelare. Detta kommer att förhindra en hörbar pop från att vara närvarande i den slutliga CD-inspelning.

6 Slutföra CD om din fristående cd-brännare kräver det. Slutförande är en teknisk process som gör det möjligt för CD att spela i andra konventionella cd-spelare. De flesta maskiner har en knapp "avsluta" på frontpanelen, men inte alla brännare kräver processen. Kontrollera maskinens bruksanvisning.