Kant idéer för rabatter

Kant idéer för rabatter


Edge dina rabatter med hjälp av en kant, företrädesvis en halvmåneformad verktyg för att skapa en skiljelinje mellan din blomma trädgård och din gräsmatta. Den främsta orsaken till kant är att förhindra gräs från att invadera din blomsterträdgård och innehålla din kompost. Men låt inte det utilitaristiska ändamål hindra dig från att göra det estetiskt tilltalande, liksom.

Pund-I Kant

Pund-i kantning involverar interlocking bitar som du pund i marken, med hjälp av en klubba. När en sväng, du helt enkelt böja avsnitt i mitten, som bildar vinkel som du behöver. Du kan göra den här typen av kant snabbt, och det skapar en slutgiltig kant inom några minuter. Pound-in kant finns i olika höjder, inklusive 4 inches, 8 inches och 12 inches.

falska Rocks

En annan kant teknik är att använda faux stenar eller stenar. Dessa låtsas stenar ser äkta men är lättare än den äkta varan, mycket billigare än att köpa riktig sten och enklare att installera. Stenarna är konstruerade av en tung plast. Handmålade och naturlig, ingen kommer någonsin veta att de inte är äkta. Stenarna kommer i grått eller sandsten, och du kan använda dem för att definiera cirklar, hörn och raka och böjda gränser. Stenen kommer inte chip eller instegsskydd och kommer att hålla kompost på plats.

konkreta former

Överväga att använda gjutna konkreta former som kantskärare. Formerna kan se ut vittrade träblock, gatsten eller tegel. Dessa dekorativa betongformar finns i olika stilar. Vissa är krökta så att de kommer att gå runt en cirkel; andra har scalloped toppar eller stämplas med mönster. Ställ de konkreta former i marken. Du kanske vill skära ner i marken en tum eller två för att stabilisera de former och hålla gräset ur din blomma säng. Du måste vara noga med att inte klippa över dem eftersom de dekorativa kant är vanligtvis hög nog att de kommer att orsaka skador på din gräsklippare blad.

paneler

Använder willow paneler är ett annat alternativ. Panelerna är lätta att installera, komplett med mul insatser som lätt driva ner i marken. Detta ser påminner om en engelsk trädgård.

gatstenar

Du kan använda sten eller tegel gatstenar för att skapa kant i din trädgård. Skär ner 4 inches i marken och ställ in sten eller tegel fint under roten raden av gräset. Den övre delen av din sten eller tegel kommer att vara på marknivå.

Blommor

Du kan alltid använda blommor som kantverktyg, enligt Better Homes and Gardens. Använd lågväxande växter som artemesia eller alyssum att mjuka upp kanten mellan gräset och rabatten jord.