Hur man reparerar en bil subwoofer

Hur man reparerar en bil subwoofer


Problem med subwoofer i bilstereon kan vara frustrerande. Varje gång din tur upp basen ett surrande eller stöta ruiner din njutning av musiken. Ibland hör du inget ljud som helst för att något är trasigt. Subwoofer problem kan orsakas av ledningar eller problem med subwoofer rutan liksom talaren själv.

Instruktioner

1 Lossa subwoofer rutan från högtalarkabeln ansluter den till stereo eller förstärkare. Ta lådan ur bilen och titta på högtalarkonen för skador. Om det finns slitage eller skador på kon, byt subwoofern. Se till att trådarna i subwoofern är ordentligt ansluten till terminalen koppen och på baksidan av subwoofern.

2 Ta subwoofern ur lådan genom att ta bort skruvarna. Kontrollera om lådan är fortfarande strukturellt ljud genom att försöka vicka toppen. Om det känns lös, skruva lös koppling och sätta silikon täta på insidan för att täta lådan stängd.

3 Rita högtalarkabeln från baksidan av subwoofern till förstärkaren eller stereo. Kontrollera vajer för sprickor eller ställen där det kan bli instängda eller klämda under övriga delar av bilen. Om du tycker att tråden har kläm, antingen ersätta tråd eller ersätta den skadade delen genom att skära den gamla tråd på vardera sidan av öppningen och överbrygga paus med en ny bit tråd.

4 Sätt subwoofern i rutan eller ersätta med en ny subwoofer. Fäst den med skruvar i bilen. Reattach ledningarna från förstärkaren eller stereo.

5 Titta runt alla kanterna på subwoofer rutan för att se om det finns något som kan vila mot sidorna av högtalarlådan när den spelas, orsakar en oavsiktlig vibration.