Felsökning en Husqvarna 36 Chainsaw

Felsökning en Husqvarna 36 Chainsaw


De viktigaste komponenterna på en Husqvarna 36 motorsåg motor delas in i tre huvudkategorier: bränsle, gnista och komprimering. Problem bör delas in i dessa tre kategorier för felsökning. Felsökning kan utföras på fältet för att lösa mindre problem. Viktiga frågor måste lösas i butiken med verktyg. Underhåll och rengöring din motor på en regelbunden basis kommer att förhindra många motor frågor från att förvandlas till större problem. Problem bör åtgärdas snabbt när de upptäcks.

Instruktioner

1 Häll ut någon gas som har varit inne i tanken i mer än 72 timmar. Rengör gastank med penseln och trasa om gamla gas är närvarande eller tanken är smutsig. Rengör tanklocket med borsten och trasa. Kontrollera ventilationshålet i mitten av locket för att se till att den inte hindras. Sätt tillbaka locket om det är trasig eller inte tätar ordentligt.

2 Dra den gamla bränslefiltret från bränsleledningen i tanken med hjälp av nål-plattång. Byt bränslefilter om det är smutsigt eller igensatt. Inspektera huvudbränsleledningen för eventuella sprickor eller veck.

3 Koppla huvudbränsleledningen från armbågen kontakten på förgasaren. Ta bort och byt ut huvudbränsleledningen om gasen inte strömmar till förgasaren eller linjen är sprucken eller gummerat upp av gamla gasfyndigheter.

4 Installera den nya bränsleledningen och bränslefiltret genom hålet i tanken. Anslut bränsleledningen till förgasaren med nål-plattång. Fyll tanken med färskt blandad tvåtakts gas.

1 Tryck på tändningslåset till "On" läge. Frigör kedjebromsen genom att dra tillbaka på den svarta handtag som körs på toppen av sågens kropp. De flesta sågar startar inte om kedjebromsen är inkopplad eller är låst i inkopplat läge.

2 Dra gummidamasken från tändstiftet. Koppla loss tändstiftet med hylsnyckel. Ta bort tändstiftet och ersätta den med en ny plugg.

3 Ställ in nytt tändstift i gummistövel. Hålla spetsen på tändstiftet bredvid en metallpunkt på motorblocket med läder arbetshandskar. Jorda tändstiftet och dra i startsnöret för att stänga av motorn. Leta efter en gnista över metallpunkter.

4 Koppla de två kopplingsuttag ur tändningslåset. Kontrollera igen för gnista med samma metod. Om gnistan är närvarande, då dina ledningstrådar eller tändningen är defekt. Om ingen gnista är närvarande, kommer din tändmodulen måste bytas ut.

1 Ta bort tändstiftet igen om motorsågen fortfarande inte startar. Spraya en sekund tryckvåg av startvätska i tändstiftshålet. Återställ tändstiftet och bagageutrymmet på plats.

2 Försök starta motorsågen. Om det börjar, dör sedan snart efter, du förgasare är smutsiga och kommer att behöva tas isär, rengöras och installeras med en carb kit. Detta bör ske genom en liten motor mekaniker.

3 Sätt tillbaka servade förgasare. Försök att starta motorsågen. Om motorn startar men fortfarande går dåligt, kan du få problem i din cylinder eller vevaxeln.