Hur man gör en Festoon

Hur man gör en Festoon


En FESTONG är en dekorativ krans draperad mellan två fästpunkter. Krans kan vara kedjelänkar, blommor eller tyg. De ankare kan vara öglor, krokar eller andra fasta punkter. Festooning som en teknik som ofta används semester inredning i hemmet, såsom stringing papper kedjor eller popcorn på en julgran, swagging en trappa järnväg eller mantel med blommor och grönska för ett hem bröllop eller drapering röd-vit-och-koboltfink på en balkong för 4 juli. Den vanligaste användningen av girlanger i heminredning är i fönster behandlingar. Festooning kan vara så enkelt som drapering en gardin över ett fönster eller så utsmyckade som använder helt festooned fönstret nyanser av spetsar bakom swagged draperier.

Instruktioner

1 Installera gardinstång över toppen av fönstret för att passa fönsterfoder, eller förlänga den förbi fönstret huset så långt som önskas med hjälp av hårdvara ingår.

2 Använd en rak längd av tyg av någon bredd och åtminstone en och en halv gånger längden av fönstrets bredd eller så länge som önskas. Detta kan vara allt från tung brokad eller sammets att HINNAKTIG ren eller känslig spets.

3 Matcha mitten av tyget till mitten av stången och drapera tyget på längden över stången så att den hänger lika mycket på framsidan och baksidan av stången.

4 Plocka upp i slutet av tyget från framsidan av stången och loop över stången igen bakifrån och framåt mellan mitten av stången och den högra änden av gardinstång, lämnar lite slack i tyget. Detta bildar en girland eller bylte, med ankarpunkterna där tyget korsar stången. Föra kanterna på tyget från framsidan och baksidan av stången tillsammans under stången och nåla ihop dem, döljande stiftet i tyget. Detta kommer att stabilisera bylte och tillåta en andra FESTONG göras. Om endast en girland önskas, stift tyget tillsammans i slutet av gardinstång och justera drapering av tyget.

5 Gör ytterligare girlanger på den sida av stången, om så önskas, säkra fästpunkter för varje genom att fästa tyget osynligt. Säkra den sista fästpunkten vid slutet av stången. Någon extra tyg kan lämnas hängande på sidan av fönstret.

6 CREAE ett lika stort antal girlanger på vänster sida av stången med den återstående hälften av tyget, föra den från baksidan av stången till den främre och över.

7 Fördela tyget jämnt bland de girlanger, eller variera djupet av dem i spegelbild på varje sida.

8 Använd en FESTONG topper med eller utan gardiner.

1 Installera gardinstång över toppen av fönstret.

2 Installera gardinen holdback hårdvara på ena sidan av fönsterfoder i nivå med fönster. Om fönstret når golvet eller i närheten av denna, placera tillbakahållnings hårdvara på en högre nivå som önskas.

3 Trä en gardin panel på stången och sprida det jämnt över fönstret.

4 Ta tag i ridån panel i nivå med fönsterbrädan på motsatt sida av holdback. Samla gardintyg jämnt i händerna tills den når holdback, vilket lämnar en vinklad kant nertill vid bottnen och slutar vid den fulla längden av gardinen på tillbakahållningssidan.

5 Höj Compact gardintyg tills det bylten till den önskade graden. Placera tyget i holdback och anpassa sig till smak. Fästpunkter i FESTONG är gardinstång och holdback. Använd matchande eller kontrasterande tyg omtag, kedjor, pärlor eller prydnads sladdar med eller utan tofsar att säkra tyget om holdback maskinvaran inte visas.