Vad är corozo knappar

Vad är corozo knappar


Corozo knappar är tillverkade av muttern på Tagua handflatan, vilket skapar ett material som kallas Corozo. Anses high-end och miljövänlig, är corozo knappar ökar i popularitet bland stora modemärken som Calvin Klein, Donna Karan, Ralph Lauren Polo och Banana Repbublic. Även om det finns ett företag som heter Corozo Knappar termen hänvisar vanligen till någon knapp gjord av tagua, oavsett varumärke.

Historia

Vad är corozo knappar


Corozo knapparna var först tillverkades i Tyskland i slutet av 1870-talet. Knapparna spred sig snabbt till Italien, och senare USA. Av 1920-talet, var det beräknas att upp till en tredjedel av USA knappar gjordes från produkten. Efter andra världskriget började plast för att ersätta Corozo som det viktigaste materialet för knappar. Plastknappar tog över större delen av marknaden fram till 1980-talet, när Corozo återupptäcktes som en billig miljövänligt alternativ.

Tagua Egenskaper

Vad är corozo knappar


Idag är Corozo skördas från vilken har ett rikligt utbud av Tagua palm Ecuador,. Den stora Tagua frukt, som i allmänhet är en fot i diameter, innehåller en mutter som används som råmaterialet. Muttern själv är ganska formbart, och tåla värme, laserskärning eller gravyr, färgning, tryck och blekning. På grund av strukturen av muttern inredning, tar materialet mycket väl att dö, och absorberar färg mycket lättare än många andra naturliga produkter.

Distribution

Vad är corozo knappar


På grund av den ovanliga strukturen på corozo knappar, liksom deras förmåga att hålla och behålla färg, har knapparna varit allmänt bland exklusiva modemärken. Dock har nya innovationer och tekniska framsteg i produktionen av Corozo medger lägre pris, vilket gör att knapparna för att ytterligare infiltrera detaljhandelsmarknaden. Idag, förutom tyska, italienska och amerikanska tillverkare av corozo knappar, har leverantörer i Kina och Hong Kong in på Corozo knappen marknaden.

Fördelar med att använda Corozo

Vad är corozo knappar


Corozo knappar har varit branschstandard för de senaste decennierna på grund av sin ljusstyrka, glans, struktur och nyans. Dessutom knapparna är långvariga, resistent mot blekning och repor. Eftersom Corozo kommer från en naturligt växande stam av palmträd, är knapparna göras helt från organiskt material. Många konsumenter föredrar corozo knappar till plastknappar enbart på grund av miljöpåverkan.