DIY Bil Amp Rack

DIY Bil Amp Rack


Förstärkare rack ger flera fördelar i en anpassad bil stereo. Förutom att ge en säker plats för förstärkare placering, kan du placera sekundär stereoutrustning såsom övergångar och kondensatorer på förstärkaren rack att rensa upp din stereo installera. Att bygga en förstärkare rack är en enkel affär som kan göras med grundläggande handverktyg och lim.

Instruktioner

1 Mät upp det tillgängliga utrymmet där du vill montera din förstärkare, med hjälp av ett måttband. Bra lägen inkluderar sidopanelerna i bagageutrymmet, eller mot baksätet. MDF finns i många färdigskurna storlekar. Du kan köpa en bit som ligger nära den storlek du har mätt ut, eller använd en sticksåg eller bågfil för att klippa din MDF att passa önskade mått.

2 Placera MDF panel på ett bord och använda mattan lim för att täcka panelen i fordons mattor. Använda en häftpistol att vikas över kanterna och fäst mattan på nonvisible sidan av förstärkaren rack. Låt brädan sitta i minst 30 minuter för att låta limmet härda.

3 Placera förstärkare och annan utrustning på bordet i den position du vill montera, sedan markera monteringshål för komponenter. Använd en borr för att starta ett litet pilothål, sedan använda träskruvar för att fästa förstärkaren till matta MDF.

4 Montera amp rack i bilen. Du kan göra detta med hjälp av skruvar för att montera stativet i platsen. Du kan också använda tunga dubbelsidig kardborreband att hålla förstärkaren på plats, eller klister. Tjocka avsnitt av kardborreband kommer att hålla även tunga rack säkert om racket placeras plant. Med användning av ett kardborreband har fördelen av att vara avtagbar. Om du monterar ställningen mot baksätet, öppnar klädseln och hitta metallram fästena på baksätet. Borra ett litet testhål och använda metall skruvar för att fästa förstärkaren på ramen. Inte bara skruva racket i stoppningen.