Hur du reser ekonomiskt när du besöker Marrakech, Marocko

Hur du reser ekonomiskt när du besöker Marrakech, Marocko


Marrakesh betraktas som en av de viktigaste tidigare kejserliga städer i Marocko. Det är ett populärt turistmål, till stor del på grund av dess gamla marknader och fascinerande historia, samt vara ett nav för Berber kultur. Stadens största attraktioner inkluderar slott, traditionell arkitektur och exotiska trädgårdar som kan hittas i hela staden, liksom lyxiga traditionella "Riads" som har vunnit nya popularitet med ökningen av turismen. Men med några tips och förslag för ekonomisk turist, staden kan säkert utforskas på en budget.

Instruktioner

Förslag

1 Var försiktig när du väljer ditt hotell eller vandrarhem. Priserna varierar enormt och det finns många mycket billiga alternativ, men det är värt att välja en lugn och sval plats att sova för att ge komfort ifrån kaoset och värme i några av stadens gator. Några av de bästa hotellen kan hittas i det gamla hjärtat av staden, eller i närheten av trädgården. Om du kan gå lågsäsong, kan priserna på boutique hotell vara mycket rimliga.

2 Spara pengar på transporter genom att gå runt stadens gamla sevärdheter till fots. Temperaturen i Marrakech ändras dramatiskt beroende på vilken tid på året, så välj noggrant vilken årstid du väljer att besöka. Under de kallare månaderna staden är lättare att utforska, men kom ihåg att alltid bära en karta som det är lätt att gå vilse.

3 Ta bussen om du upptäcker att du behöver för att få någonstans snabbt. Bussen är allmänt betraktas som säkra, rena och tillgängliga, men på sommaren de kan bli trångt, varmt och smutsiga. Alternativt dela taxi med andra och dela kostnaderna.

4 Välj noga när man väljer en plats för att äta eller provtagning gata mat. Några av de traditionella marknadsstånd och kaféer kan vara förvånansvärt dyr, medan en del av de billigare gatu maten är utsökt och säker att äta. Däremot kan kostrelaterade sjukdomar vara vanligt bland utlänningar så att vara försiktig med vad du äter och dricker; inte bara gå för det billigaste alternativet.