Hur är Skruvar Made?

Hur är Skruvar Made?


Skruvar tillhör en familj av gängade fästelement som också innefattar nitar och skruvar. De praktiska tillämpningarna av skruvar är nästan oändliga: De används i branscher som sträcker sig från konstruktion till elektronik och kan användas för nästan alla projekt som kräver två eller flera objekt som ska vara fast anslutna. Processen att göra dessa små fästen är komplex, men moderna tillverkningsprocesser har gjort skruvar billigare och mer hållbara och exakt.

Tidigt Skruv Produktion

Begreppet skruvar kan spåras backas till omkring 200 f Kr, men metallskruvar som liknar den moderna stil utvecklades inte förrän renässansen Age, mellan den 14: e och 17-talen AD Dessa tidiga skruvar var handgjorda, alltså inte två skruvar någonsin identiska . I 1586 introducerade Jacques Besson den första skruvskärmaskin, vilket skulle bana väg för framtida innovationer. Jobb och William Wyatt in en patentansökan för den första automatiska skruvskärmaskin i 1760; det kan skära ca 10 skruvar per minut. År 1836, William Keane utvecklade en gängvalsningsprocessen. Trots hans ansträngningar var mestadels misslyckade, blev tråd rullande småningom modern standard för skruvproduktion.

moderna material

Det vanligaste materialet som används för att göra skruvarna är låg till tråd medel kol-stål. Andra hållbara och billiga metaller som ibland är substituerade inkluderar mässing, rostfritt stål, nickellegering och aluminiumlegering. Vissa skruvar har en finish tillämpas på dem för extra skydd, som måste vara förenliga med de råvaror skruven. Stål kan pläteras i zink, kadmium, nickel eller krom.

kall rubrik

Den masstillverkning av skruvar sker genom kallstukning och trådvalsmetoden. En spole av tråd matas in i en maskin som rätar den, sedan direkt i en annan maskin som klipper tråden i de önskade längderna. En en- eller två-punch process dö skär skruvhuvudet i en förinställd form. Denna process kan producera mellan 100 och 550 skruvämnen per minut.

gäng~~POS=TRUNC Rolling

Skruvämnena styrs sedan ner en ränna som leder till en av tre olika typer av gängskärande dör. Om en fram- och återgående munstycke används, kommer skruven att rullas mellan en stationär plant munstycke och en som rör sig fram och tillbaka omväxlande för att skapa skruvgängorna. En cylindrisk form uppnår samma grundläggande resultat genom att rulla skruv mellan två eller tre runda dör. Planetrotationsformprocessen håller skruvämnet i ett stationärt läge medan flera die-skärmaskiner rulla runt skruven. Alla tre av dessa metoder skapar skruvar som är starkare än de som skapas genom att använda maskin-cut metoder. Detta beror på att trådarna faktiskt inte skära in i skruvämnet utan snarare trycks in. Tråd rullande garanterar att inget material förloras i kroppen av skruven, hålla metallen stark samtidigt som det skapar mer exakt placerade trådar.

Kvalitetskontroll

Standarder för gängor fastställdes av National skruvgängan kommissionen 1928; det huvudsakliga målet var att göra skruvar mer utbytbara. Ett enhetligt skruvgänga systemet antogs 1948 som fokuserade på antalet trådar per tum, tonhöjd och formen på gäng och diameterstorlekar. 1966, International Standards Organization föreslog universella restriktioner för metriska och tum storleksintervall som har blivit accepterat global standard.