Aktiviteter fria Barn att undervisa de tio budorden

Aktiviteter fria Barn att undervisa de tio budorden


En av de grundläggande läror den judisk-kristna tro är de tio budorden avkunnats av Gud till profeten Moses. Filmen "De tio budorden" är ett bra ställe att börja för att hjälpa barn att förstå historien och hur buden kom omkring. Fortsätt undervisning i klassen och ha lite kul med aktiviteter som kommer att hjälpa barnen lära sig och komma ihåg.

Aktiviteter för de små

Förskolebarn älskar att arbeta med kritor, lim och kraftigare papper. De får att göra just detta samtidigt som den "tio budorden Train." Förbereda i förväg 10 tåg godsvagnar med ett bud på varje. Gör budorden enkelt, med hjälp av "Inga andra gudar" i stället för "Du skall inga andra gudar hava jämte mig." Dela ut bilder på 10 tåg och instruera barnen att klippa ut dem. Barn kan färglägga varje tåg och försöka att associera färgen med budet. Placera caboose i spetsen för tågsättet och markera den "Gud." Placera varje tåg i ordning efter motsvarande budet på anslagstavlan där klassen kan beundra sitt arbete och memorera varje budet.

action~~POS=TRUNC

Placera tillräckligt med stolar i en cirkel för att tillgodose varje elev. Börjar spelet med musik samtidigt som passerar ett uppstoppat djur från ett barn till nästa. När musiken stannar, har en fångad med uppstoppade djur att recitera en befallning. Om ett felaktigt svar ges barnet är ute ur spelet. Senast en sittande vinner. Dela upp klassen i två lag. Placera två stora magnetiska affisch styrelser med de tio budorden skrivna i ordning på varje bräda. Lämna tomma utrymmen för varje bud. Till exempel, "Hedra din ______ och ______." Skriv svaren på remsor av affischpapper med magnetisk baksida. Sätt svaren i en hink för varje lag och har det första barnet i linje plocka ett svar. Han måste placera det rätta svaret på bordet, fylla i luckorna. När han återvände till linjen, taggar han nästa person. En student kan göra korrigeringar när det är hans tur. Första lag att ha alla ämnena fyllda vinner.

Flash Cards

Gör flash-kort från tre av fem-tums indexkort eller färgat konstruktion papper. Låt varje barn välja en budet och beordra dem att skriva numret på en budet på ena sidan och den budet på den andra sidan. Lägga alla korten tillsammans när du är klar och tid klassen för att se hur snabbt de kan recitera varje bud som läraren håller upp varje kort.

Tonåringar

Äldre elever som har gått till söndagsskolan eller synagogan delen av sitt liv känner de flesta av de tio budorden, men gör de vet hur man tillämpa dem idag? Instruera klassen för att få nyhetsartiklar till nästa klass som visar hur en budet bröts eller hedrad. Det gör för stor diskussion och hjälper ungdomar att förstå hur buden är fortfarande relevant i dag.