Hur Belägg underifrån med ingen Harness

Hur Belägg underifrån med ingen Harness


Om du är kort klättersele eller belaying en tung klättrare, kan du överväga belaying direkt från en jordankare. Belaying är processen att säkert hålla repet för en stigande klättraren. Medan många metoder för belaying är mycket effektiva, ibland en viss stil är det säkraste. Direkt belaying - processen för belaying direkt från en fästpunkt i stället för selen - är ofta bäst för belaying från en säker jordankare i botten av stigningen.

Instruktioner

1 Bygg en jordankare. Hitta en stark träd med minst 12 inches i diameter eller ett stort stenblock. Linda centrum av ankar vävband eller rep runt ankaret åtminstone två gånger, med de två ändarna av repet som kommer ut från vardera sidan. Knyta en loop i båda ändar. Bandets längd eller linan som behövs kommer att variera beroende på diametern av trädet eller stenblock.

2 Lägg ett lager av stoppning under ankar bandet eller rep för att förhindra skador på utrustningen. Lämplig stoppning kan bestå av skum, en skjorta, en handduk eller något annat mjukt material. Ansluta en låsning karbinhake genom de två slingor vid båda ändar av ankaret.

3 Sätt i klätterrep i ​​Belay enhet enligt enhetstillverkarens beskrivning. Anslut Belay enhet till låsning karbinhake och lås karbinhake.

4 Placera karbinhake och Belay enhet vid ungefär midjan höjd. Karbinhake klipps ner i marken ankare i stället för din sele. Stå i direkt anslutning till karbinhake och Belay enhet. Belay klättraren som vanligt med båda händerna. Bibehålla fokus på klättrare; låt inte taget om repet.