Hur man reparerar en bil CD-växlare

Hur man reparerar en bil CD-växlare


En CD-växlare kan vara bra för en lång väg resa eftersom du kan sätta så många som sex cd-skivor i spelaren. Dock har växlaren många arbets delar som slits ut i tid eller få ur smäll. Här är en översikt om hur man löser problemen.

Instruktioner

1 Kontrollera säkringen rutan för att se att säkringar är bra om CD-spelaren är död. Instruktionsboken kommer att ha säkrings diagrammet. kontrollera sedan ledningarna för korrekt anslutning.

2 Första haka en av bilbatteriet terminaler för några minuter. Om CD-spelaren slås på men CD-skivan inte matas ut eller inte kommer att spela eller ta emot CD-skivor, kommer detta att återställa växlaren och kan göra växlaren arbete igen.

3 Bestäm platsen för CD-växlare. Växlaren kommer att monteras i instrumentbrädan med radion, i handskfacket eller i bagageutrymmet.

4 Försök att köra en CD Linsrengörare genom växlaren. Ofta felmeddelanden eller CD avslag beror på att linsen är inte ren. Köra en linsrengörare genom spelaren kommer att hjälpa detta.

5 Kontrollera att redskap ansluter motorn till pjäs som griper tag i CD faktiskt anslutna. För att göra detta, öppna enheten (steg varierar med enheten). Om inte, justera med lämpliga verktyg. När detta är gjort, stänger enheten och installera i bilen.

6 Kroka växlaren från fästena. Märk ledningarna så att du vet var du ska ansluta dem på rätt sätt i den nya växlaren, dra ut från den gamla växlaren.

7 Anslut kablarna i den nya växlaren. Montera enheten till fästena. Testa enheten för att kontrollera att det fungerar. Om enheten är på instrumentbrädan, testa enheten för att kontrollera att det fungerar innan strecket igen.