Hur att rengöra en Brooks Saddle

Hur att rengöra en Brooks Saddle


Håll din läder Brooks sadel elegant året runt genom att veta hur man tar hand om det. Brooks Företaget är känt för att producera läder-race och tunga sadlar i olika färger och styrka, liksom cykel väskor och accessoarer. Använda felaktiga behandlingsmetoder för att rengöra din Brooks sadel orsakar läder spricker och sag. Håll din Brooks läder handgjorda sadel hållbara och långvariga genom att använda ordentlig rengöring och vårdmetoder.

Instruktioner

1 Blanda varmt vatten med en mild tvål, såsom handtvål, i en hink. Var försiktig med att använda sadel tvål, som normalt innehåller mjukgörande ingredienser (såsom olja) som kommer att orsaka lädret sag.

2 Doppa en borste, mjuk trasa eller svamp i tvålvatten. Rengör försiktigt läder genom att gnida alla delar av sadeln, inklusive undersidan.

3 Torka lädersadel i en varm, skuggig plats, såsom ett uppvärmt rum i ditt hus, bort från direkt solljus. Torka aldrig din lädersadel i en tvättmaskin, bredvid en värmare, vid elden, nära en ugn eller i solen. Vilken som helst av dessa torkningsmetoder kommer att göra lädret spröda och få den att spricka.

4 Behandla läder med ett vax-baserad förening, såsom skokräm. Behandling lädersadlar förhindrar vatteninträngning. Använd inte olja, vilket kommer att orsaka läder sag. Ljusa läder kommer att förmörkas av behandlingar.