Hur man gör en kilt mönster

Hur man gör en kilt mönster


En kilt är en mycket enkel plagg som är lätt att göra även utan att köpa ett mönster. Den traditionella skotska kjolen är en grundläggande rektangulär form med en viss veck detalj. Endast grundläggande sömnad färdigheter krävs för att använda detta mönster, och med hjälp av traditionella tunga tartan tyg betyder väldigt lite efterbehandling är nödvändig för att slutföra utseende. Samma mönster-making metod fungerar om du gör en traditionell skotsk stil täcke, eller kopiera stilen i en annan typ av tyg för att göra en bärbar plagg.

Instruktioner

1 Använda ett måttband, mät runt den bredaste delen av höften på den person som kommer att bära kilt. Notera omkretsen på ett papper. Mät längden från strax ovanför höften till den punkt på benen där du vill nederkant av kilt att falla. Anteckna längden.

2. Dela mätningen höft omkrets av två, sedan multiplicera resultatet med fem. Detta är siffran för bredden på mönsterdelen. Rita en lång rektangel (ej skalenlig) på papper som ett diagram, och notera breddmått bredvid. Anteckna längden bredvid diagrammet också. Om du använder en nötning tyg eller bara vill kantar kilt, tillsätt 2 inches till både längd och bredd.

3 Tape pappersark tillsammans för att göra en bit tillräckligt stor för mönstret dimensioner. Använd linjalen och markör för att rita en rektangel på papper som matchar måtten noterade på papper. Klipp ut rektangeln med sax.

4 Ta siffran för bredden på mönsterdelen, dela det med fem och multiplicera resultatet med tre. Detta ger dig bredd veckade delen av kilt. Mät och markera en vertikal linje på pappersmönster för att indikera veckningssektionen (det bör vara 3/5 av den totala bredden).

5 Från linjen du ritade i steg 4, rita parallella vertikala linjer, jämnt fördelade en tum ifrån varandra. Om det sista avsnittet vid kanten av papperet är bredare eller smalare än en tum, trimma överflödigt papper bort. Du bör nu ha en bred papper rektangel, varav 3/5 är randig med vertikala linjer. Dessa linjer indikerar viklinjer för veckning av den delen av kilt tyget. Efter veckning och sömnad, kommer den veckade sektionen minskas i bredd till en tredjedel av sin un-veckade bredd, vilket skapar en omslutande stil kjol som är justerbar i storlek.