Hur att steka en Fläskfilé

Hur att steka en Fläskfilé


Från fritera till utegrill är fläskfilé mångsidighet framgår i de många alternativ preparatet. Även känd som filén är filén uppskattad för sin extrema ömhet. Det är benfritt och innehåller minimalt fett. Rostning är en vanlig metod för matlagning en fläskfilé som är friskare än fritering och bekvämt på vintern när grillen är ur drift. Följ allmänna riktlinjer för matlagning filé att undvika uttorkning sina naturliga juicer och ingjuta köttet med maximal smak.

Instruktioner

1 Smaksätt filén, såsom önskas. Saltlösningar, glasyrer, torra gnuggar och marinader finns alternativ. Inkludera olja i marinader och låt köttet marinera en till två timmar före matlagning. Applicera torr gnuggar natten innan tillagning. Baste filén i olja innan massera på en torr rub. Blöt filéer i saltlake i upp till åtta timmar. Applicera glasyrer före, under och efter rostningen.

2 Ta bort filén från kylskåpet 30 minuter före stekning.

3 Förbered en sås att ringla på köttet, när den är klar. Allt från kryddig, chili till söt, fruktsåser är lämpliga. Använd en sås som kompletterar smaksättning, om du använder en torr gnida eller saltlösning.

4 Förbered en långpanna eller gjutjärn stekpanna genom att antingen belägga den med olja, hälla i en pool av marinad eller hönsbuljong med vin eller fruktjuice, eller skapa en bädd av rostning grönsaker och örter. Ställa filén i mitten.

5 Stick en stektermometer i den tjockaste delen av filén och placera pannan eller stekpanna i ugnen. Ta filén från ugnen när termometern läser 62,8 grader C och låt det sitta i fem till tio minuter. En 0.454kg. filé tar cirka 30 minuter till steken.

6 Skiva köttet i en-tums skivor. Vid sågning in i filén bör köttet fortfarande vara något rosa. Ringla köttet med pan drippings eller sås.