LCD Vs. LED-LCD

LCD Vs. LED-LCD


Den enda skillnaden mellan LCD-skärm monitorer och lysdiod LCD-skärmar är den typ av bakgrundsbelysning som används för att lysa upp skärmen. LED-LCD-skärmar, även kallade LED, utnyttja samma liquid crystal display teknik som traditionella LCD-skärmar men använda en LED-bakgrundsbelysning, i stället för en traditionell kall katod fluorescerande ljus.

bild~~POS=TRUNC

Bildkvaliteten av LED-displayer jämfört med LCD-skärmar verkligen varierar på själva bilden, miljön på displayen, och åsikt. Redaktörer på "PC Magazine" säger LED-skärmar är exceptionella på att ta bort skuggor och visa områden med extrem vit eller svart, särskilt runt kanterna på skärmen. LED-skärmar är också hävdat att prestera bättre i mörkare visning miljöer, men eftersom så mycket kan variera mellan tillverkare, visa miljöer, och bildskärmsinställningar, det finns egentligen ingen entydig vinnare.

Pris

LED-skärmar är klart dyraste på marknaden, främst eftersom många utnyttja teknikens möjligheter i en tunnare design. Enligt CNET David Katzmaier, är det extra prislapp på en LED-display inte värt det för den genomsnittlige konsumenten. LED egentligen bara presentera en fördel att videophiles som kan berätta skillnaden mellan teknik och de som föredrar designaspekter LED-skärmar.

Design

De elektriska komponenter som krävs för att köra en traditionell CCFL bakgrundsbelysning på en LCD-skärm kräver mycket mer utrymme än en LED-baserad bakgrundsbelysning. Lysdioder använder också en teknik kallad "kantbelysning", som gör det möjligt för LED visar att vara mycket tunnare, med modeller som LG Infinia mäter in på bara 1,2 inches tjock.

Energiförbrukning

Generellt LED-skärmar är de mest energieffektiva bildskärmar på marknaden. Skärmstorlek, ljusstyrka, och andra inställningar kan direkt påverkar strömförbrukningen, men när optimala inställningar nås, LED-TV är de mest strömsnåla. En CNET studie som jämförde tv-skärmar visade LCD-skärmar i genomsnitt används 111 watt, medan LED var något lägre på 101 watt.