Hur man använder Powerpoint 2003 Steg-för-steg

Hur man använder Powerpoint 2003 Steg-för-steg


Om du är ny på att göra PowerPoint-presentationer, stirrar på en tom bild på skärmen kan vara skrämmande. Medan PowerPoint har alla verktyg du behöver för att skapa ett professionellt utseende presentation, det stora antalet tillgängliga verktyg kan göra det tyckas omöjligt att hitta en startpunkt för ditt projekt. Även om du kan arbete genom att göra en PowerPoint från början, du behöver inte; PowerPoint 2003 har ett verktyg som heter AutoContent Wizard, som kan fylla din presentation med förformaterade diabilder komplett med ett tema som är lämplig för att presentera du väljer.

Instruktioner

1 Klicka på "File" och klicka sedan på "Nytt". Klicka på "Från AutoContent guiden" på den högra sidan av skärmen.

2 Klicka på "Nästa" och sedan klicka på en knapp för den typ av presentation du kommer att ge. Till exempel, klicka på "Corporate". En lista över underalternativ visas. Klicka på en av alternativen och klicka på "Nästa".

3 Klicka på en alternativknappen för den typ av produktion du ska använda för presentationen och klicka sedan på "Nästa". Alternativen är "på skärmen presentation" och "webbpresentation."

4 Skriv en rubrik för presentationen i "Presentation titeln" textrutan. Om du vill ha en anteckning ska visas i sidfoten på varje bild, skriver in det i "sidfot" textrutan.

5 Klicka på kryssrutorna för alla objekt som du vill ska visas på varje bild. Till exempel, klicka på "Slide nummer." Klicka på "Nästa" när du har gjort ditt val.

6 Redigera texten i PowerPoint-presentationen för att skräddarsy innehållet efter dina behov. Om du vill redigera text, klicka en bild namn i den vänstra panelen och dubbelklicka sedan på den faktiska texten på bilden. Skriv ditt innehåll för att ersätta den generiska innehåll på bilden.

7 Lägg till en bild till din bild genom att klicka på "Infoga" och sedan klicka på "Bild". Klicka på "Från fil" och leta upp bilden i "Leta i" rullgardinsmenyn. Klicka på "Infoga" för att infoga bilden.