Hur man bygger en 3D-modell av ett öga

Hur man bygger en 3D-modell av ett öga


Ögonen bearbeta mer information än något annat organ i den mänskliga kroppen som de sänder ljussignaler till hjärnan för att skapa vision. En allvarlig felfunktion i ögonen kan orsaka blindhet. Mindre allvarliga problem kan korrigeras med glasögon, kontakter och ibland kirurgi. Andra problem, såsom färgblindhet, kan inte korrigeras. En modell öga kommer att visa många olika delar och hur de koppla.

Instruktioner

1 Spräng den första omgången ballongen till önskad storlek av den färdiga modellen. Fästa slutet av ballongen. Riv tidningen i strimlor ca 5 cm (2 tum) bred. Blanda lim och vatten tillsammans i en bunke. Doppa varje tidningsremsan i blandningen och linda runt ballongen. Lämna en 2,5 cm (1 tum) cirkel runt bundna änden av ballongen upptäckts med tidningen. Ställ åt sidan för att torka.

2 Måla hela ögat vita och låt den torka helt. Ställa kompassen på 2,5 cm (1 tum) och rita en cirkel vid änden motsatt öppningen i modellen. Detta kommer att vara elev i ögat. Ställ in kompassen på 5 cm (2 tum) och rita en andra cirkel runt den första. Detta kommer att vara ögats iris. Måla eleven svarta och iris blå. Måla en mycket tunn linje av svart runt utsidan av iris. Ställ åt sidan för att torka.

3 Använd linjalen för att dra en rak linje från mitten av eleven runt sidan av ögat till öppningen på baksidan. Rita en duplikat linje på den motsatta sidan av ögat. Skär längs linjen för att skapa två halvorna av ögat. Ta ballongen inifrån formen. Måla insidan av båda halvorna av ögat form vitt. Låt dem torka helt. Välj en sida av formen för att arbeta med och lägga till de inre delarna av ögat.

4 Granska ögats ordentligt. Rulla den gula leran i en tunn pannkaka form. Detta representerar den hornhinnan i ögat och det bör vara tillräckligt stor för att täcka hela främre änden av ögonmodellen. Skär pannkaka att forma den för att passa inuti den främre delen av ögonmodellen på ena sidan. Limma på plats. Forma den vita leran till en avlång boll. Tryck på bollen något med händerna för att platta till den. Detta representerar det vattenhaltiga. Tryck ordentligt på den gula leran hornhinnan i modellen. Limma på plats om så behövs. Göra en pannkaka form med den blå leran för att representera iris. Skär blålera att passa på vit lera. Tryck stadigt på plats. Limma om nödvändigt.

5 spränga den lilla vita ballongen så att dess omkrets är en något mindre storlek än de blålera iris. Detta representerar det ögonlinsen. Fästa slutet av ballongen. Tryck på ballongen mot blålera så bundna änden inte syns och ballongen har en avlång form. Lägg tejp över ballongen för att tvinga den att behålla sin avlånga form och för att hålla den på plats inne i modellen.

6 Skär en halv cirkel från aluminiumfolien som är tillräckligt stor för att täcka den bakre väggen av ögonmodellen. Folien kan täcka öppningen på baksidan av modellen men bör inte sträcka sig ovanför kanten på halvan av modellen som används. Denna folie representerar näthinnan. Rita en halv cirkel i centrum av aluminiumfolien där öppningen i modellen ligger med svart markering och färg i detta område. Detta representerar makula. Limma aluminiumfolie in i ögonmodellen. Sätt ena änden av den tjocka piprensare i mitten av gula fläcken med den långa änden av renare hängande ut på baksidan av ögonmodellen. Piprensare representerar synnerven. Limma piprensare på plats.

7 Spräng den orange ballong till en storlek som passar in i modellen ögat. Fästa ballongen. Detta representerar glaskroppen och kommer att behöva tas bort för att illustrera macula och näthinnan. Placera de två halvorna av ögonmodellen tillsammans för att slutföra modellen. Tejp kan användas för att hålla samman de två halvorna vid transport av modell.