Hur man beskär gamla körsbärsträd

Hur man beskär gamla körsbärsträd


Körsbärsträd är frodiga, vackra träd känd för sin tidiga våren blommar och fruktkroppen. Dessa är några av de härdigare fruktträd, och de kan överleva både torka och kalla vintertemperaturer. Denna livslängd kan leda till träd outlasting deras användbarhet eller husägare och blir överväxt och försummade. Att beskära en gammal, övervuxen körsbärsträd tillbaka till hälsa, följa några vanliga riktlinjer beskärning och sedan öka sin vård.

Instruktioner

1 Beskär körsbärsträd i slutet av vintern, medan trädet är vilande, för att undvika skador på trädet eller påfrestande någon av dess energi. Välj en torr dag för beskärning, eftersom körsbärsträden är benägna att svamp när deras trä utsätts för fukt, och skjuta till slutet av februari eller mars, att beskära trädet innan det börjar växa på våren. En bra allmän riktlinje är att beskära ett par veckor före sista frost i ditt område.

2 Plan för beskärning, för att undvika slumpartat skärning, och kom ihåg att mindre skär är bättre än mer. Körsbärsträd gör bäst i en grov jul-träd form, med längre grenar på botten och kortare grenar på toppen, för cirkulation och ljus. De bär sin frukt på trä över två år, så beskärning av all extern tillväxt begränsar någon frukt skörd nästa år. Plan för att rensa bort alla grenar som växer genom centrum av trädet, gnugga mot andra grenar eller växer snett. Beskära grenar som växer bara i mitten av trädet eller växa rakt upp, och tunna blad eller trä i områden som är särskilt trångt.

3 Skär med vassa sekatör, nära till närmaste knopp. Skär inte i huvudgrenen, eftersom det kan skada dess tillväxt, men skär beskäras grenen till inom 1/4 tum av nästa knopp, eller gemensamt. Avsluta genom att skära bort eventuella kvarvarande döda eller skadade trä och trä som visar tecken på röta eller insektsangrepp.