Vilken mat har mest fiber?

Vilken mat har mest fiber?


Enligt Mayo Clinic, många frukter, grönsaker, fullkorn och baljväxter består av en kostfiber som behövs för att kroppen ska hålla sig friska. Denna fiber kan också minska risken för sjukdomar som diabetes och hjärtsjukdomar. Olösliga fibrer främjar rörligheten för avfall genom dina tarmar och minskar förstoppning. Det finns i hel-vete livsmedel, nötter och vissa grönsaker. Lösliga fibrer löser sig i vätskan och gör en gelatinliknande material. Finns i många frukter och vissa grönsaker, minskar nivåerna av blodkolesterol och glukos. Fiber mäts i gram.

daglig Fiber

Det rekommenderas att varje dag människor konsumerar 24 till 38 gram fibrer. Men bara de flesta amerikaner har cirka 10 gram per dag, eller mindre än en tredjedel av vad som behövs. Endast fem procent äter den mängd som krävs. Det är inte svårt att konsumera en kost rik på fiber. Det finns många livsmedel som är fiberrika.

Högt fiberinnehåll

Det finns många livsmedel som har 7 eller fler gram fibrer i en portion. En kopp svarta bönor har nästan 15 gram fibrer, och en kopp kli spannmål har nästan 20 gram. I en medel avokado, finns det cirka 12 gram fibrer. Några av de andra högsta fiber livsmedel inkluderar gröna ärtor, bönor, limabönor, ärter och linser.

Över 3 gram

Den näst största gruppen av livsmedel, som har mellan 3 och 7 gram fibrer, inkludera en mängd olika livsmedel, liksom. En kopp Fullkornspasta är nästan 7 gram, som är 3 tsk linfrön. Livsmedel som har nästan 6 gram fibrer inkluderar en sötpotatis, en kopp kokta garbanzo bönor och en papaya.

Låg i fiber

Det finns många livsmedel som bara har mindre än 3 gram fibrer, såsom en medelstor persika, tomat eller plommon. Andra livsmedel med låg fiber är selleri, lök och paprika. Dessa grönsaker och frukter är fortfarande näringsrik, och du bör ändå äta dem. Men du kommer att behöva äta mer av dessa livsmedel eller i tillägg till hög fiber artiklar, om du vill att kost som är bäst för din kropp sjukvården.

Anledning till hög fiber

Studier visar att dessa höga fiber livsmedel absorbera stora mängder vatten och gör avföringen mjukare och lättare att passera. Enligt den amerikanska regeringen, den senaste forskningen visar att livsmedel med lösliga fibrer positivt kan påverka kolesterol och andra aspekter av blod arbetar med hjärtsjukdom. På samma sätt, eftersom maten rör sig snabbare genom kroppen, kan det finnas en mindre risk för cancer i tjocktarmen, bröst, äggstockar eller livmoder. Äta mat med högt innehåll av fiber också förbättrar dina nivåer av blodsocker, vilket är viktigt för att undvika diabetes. Fiber kan också minska risken för gallsten och njursten.

Tidigt Human Evolution

Forskare som Dr Loren Cordain, som är specialiserade på paleo diet, rapporterar att tidiga människor var jägare-samlar och åt mat som var hög i fiber. Det finns fortfarande samhällen som har denna diet. Dessa forskare har funnit att 20th century jägare-samlar inte har tecken på hjärt-kärlsjukdom.