Fördelar med vinyl stängsel

Fördelar med vinyl stängsel


Många unika stängsel finns. Några är gjorda av trä eller metall. En nyare innovation i staketet marknaden är att använda vinyl för att bygga ditt stängsel. Vinyl stängsel har flera fördelar jämfört trä- eller metallstängsel. En vinyl staket är tillverkad av polyvinylklorid, även känd som PVC. Om du känner till fördelarna en vinyl staket ger, kan du göra ett bättre beslut om vilken typ av stängsel för att installera.

Hållbarhet

En vinyl staket kommer att pågå så länge som ditt hem. PVC bryter inte ned och ge efter för de element i vägen trä eller metall kan göra. Denna fördel är viktig, eftersom det innebär att du troligtvis inte kommer att behöva byta ut staket. På lång sikt kommer detta att spara pengar. Vinyl har fem gånger starkare än trä, så det kan hantera tunga stormar eller andra extrema miljöförhållanden. Eftersom det är vinyl, det inte ruttna eller rosta vägen trä och metall gör.

Underhållsfri

Vinyl staket inte kräver mycket underhåll. Du kommer inte att behöva måla en vinyl staket, oavsett hur länge du äger den. Trä staket kräver återapplicering av färg eller färg under åren för att hålla dem intakt. Du behöver inte byta några kort eller inlägg, eftersom vinyl inte ruttnar och hanterar elementen mycket väl. Vinyl är ultraviolett beständig. Detta innebär att dina skivor och tjänster kommer inte att blekna i solen, även över års exponering.

Kosta

Initialkostnader är högre för en vinyl staket än en trä eller metall staket. Men du kommer att göra dina pengar tillbaka och faktiskt spara över livet på din staket eftersom du inte kommer att ha några underhållskostnader. Trä- och metallstängsel kräver färg och underhåll, och du måste ersätta alla bitar som bryter eller ruttna. De flesta vinyl staket företag och tillverkare erbjuder en livstidsgaranti för sina produkter, skulle bli något fel.

Utseende

Vinyl staket begränsar inte det utseende du kan ha i din bakgård. Om du längtar efter utseendet av trä för staket, men vill livslängden för vinyl, kan du få det. Tillverkarna tillverka vinyl för att ge den utseendet av trä, vitt trä eller metall. Med vinyl, är pjäsen en fast ark av PVC, och så färgen går hela vägen genom materialet. Med trä, endast de yttre lagren färgas och måla bara sitter på ytan av en metall staket. Eftersom vinyl är en enhetlig färg i hela, om en repa inträffar, kommer det inte att visa upp hur det skulle på en trä eller metall staket. Den enhetliga färgen på vinyl döljer scratch, medan på trä eller metall färgskillnaden gör att repa sticker ut.

USA-tillverkade Vinyl

En faktor att tänka på när du köper en vinyl staket är att veta var vinyl staket görs. Sammansättningen och kemikalier i staket tillverkade utomlands kan variera. Denna variation kan innebära att oacceptabla nivåer av skadliga kemikalier kan vara i vinyl. Utan rätt kemiska balans, kan stängslet vara känsliga för skador. En annan nackdel med utländska vinyl är om du har en tillverkare garantianspråk kan det vara svårt för ett utländskt företag att hedra påståendet. Du har i allmänhet mer juridiska rättigheter när man behandlar ett företag i USA än med ett utländskt företag.