Science Aktiviteter för förskolebarn med en Cactus

Science Aktiviteter för förskolebarn med en Cactus


Vetenskap lektioner i förskolan kan göra ett stort intryck på små sinnen som är redo att suga upp information. Lär dig mer om kaktus växter kan vara ett bra sätt att framhäva lektioner eller enheter som arbetar med klimat, geografi och typer av växter. Aktiviteter om kaktusar är mycket effektivare än att bara tala om växterna eftersom de ger eleverna en chans att delta. Hands-on lärande är mer sannolikt att vara kul, engagerande och intressant för din förskola studenter.

Grundläggande struktur Cactus

Denna aktivitet hjälper eleverna att få en bättre förståelse av strukturen av en kaktus. Fråga din klass om de vet vad en kaktus är och om de kan beskriva en. Visa dem bilder av olika typer av kaktusar och ta in verkliga kaktus växter, om det är möjligt. Ge varje barn en klump modellera eller deg och instruera dem att göra en kaktus form av det. Du kanske vill hjälpa eleverna om någon har problem med detta. Diskutera hur kaktusar finns i olika former och storlekar. Ge varje elev ett papper eller skumkoppen och en del sand. Låt dem sätta leran kaktus i koppen och strö sand runt den. Diskutera hur kaktusar växer i ökenklimat. Ge varje elev några tandpetare (med trubbiga ändar) och få dem sticka tandpetare i kaktus. Tala om hur kaktus "taggar för att skydda den. Visa dina barns skapelser eller låta dem ta dem hem.

kaktus Hydra

Denna verksamhet jämför vad en kaktus behöver kontra vad andra växter behöver i termer av tillväxt och hälsa. Diskutera med eleverna hur kaktusar behöver mycket mindre vatten än andra växter, vilket gör dem mer lämpade för ökenklimat. Köpa en liten kruka kaktus, tillsammans med flera andra små krukväxter. Du kan använda andra växter såsom en tomatplanta och en miniatyr rosenbuske. Ställ in tre fabriker i ett väl upplyst område i klassrummet. Tala om för din klass som du kommer att vattna blommorna en gång var fjärde dag. Be dem att gissa vad som kan hända till växterna. Välj en student att vattna blommorna på den fjärde dagen. Fortsätt detta mönster var fjärde dag och diskutera eventuella förändringar som eleverna kan följa. Du kanske vill ändra din vattning schema för att en gång i veckan om du inte ser mycket förändring i början. Du kan dokumentera processen med bilder av växter med några dagars mellanrum. Efter några veckor till en månad, jämföra växterna och diskutera varför de ser annorlunda. Tala om hur många växter behöver ofta vattning medan kaktus växter inte.

jord Aktivitet

Denna vetenskap aktivitet hjälper eleverna att lära sig om vilka typer av jord är bäst lämpade för kaktusar. Skaffa tre små kaktus växter och växt en i sand, en i svart smuts och en i jord som har en tung lerhalt. Håll kaktusar i samma område i klassrummet och ge dem samma mängd vatten. Prata med din klass om vilken typ av jord de tror fungerar bäst och varför. En gång i veckan, föra kaktus växter till allas uppmärksamhet och diskutera några märkbara skillnader. Du kanske har dina elever rita hur de tror att varje kaktus ser. Efter en viss tid (kanske tre till sex månader), har din klass rösta på vilken växt de tycker ser hälsosamma. Diskutera ökenklimat som kaktusar är hemma i och vilken typ av jord som finns där (sand).