Olefin Vs. ull Mattor

Olefin Vs. ull Mattor


Olefin och ull är två av de många fibrerna i vilka mattor är konstruerade. Varje fiber har tydliga fördelar och nackdelar, beroende på vilken typ av matta du letar efter. Både olefin och ull mattor finns i många storlekar, från små accent mattor upp till golvmattor jätte. Om du har barn eller husdjur, att beakta detta när man jämför olefin och ull mattor. Man kan vara bättre lämpade för just din livssituation.

olefin

Olefinen är en färgäkta syntetfiber som inte kommer att blöda eller springa. Bets, statisk, och bakterier som är resistenta, kan denna fiber användas både inomhus och utomhus. Det är också känt som polypropylen. Fibern ger en mer tilltalande estetiskt än många kommersiella nylon.

olefin Fördelar

På grund av dess lättskötta funktioner, olefin mattor är bäst lämpade för högtrafikerade områden, och fungerar särskilt bra i barnens rum och vardagsrum. Olefin kan vara ett bra val i en källare eller i något fuktigt klimat, eftersom det tål fukt och motstår mögel och mjöldagg. I "Dekorera för första gången," Eileen Cannon Paulin skriver att olefinen är "stark, motstår slitage och permanenta fläckar, är lätt att rengöra och särskilt färg snabbt, eftersom färg tillsätts under fiberproduktion." Dessutom är dess kostnad lägre än ull.

Olefin Rug Care

Olefin mattor av alla storlekar kan spolas bort med varmt vatten och lade platt för att torka. Professionell rengöring är vanligtvis inte nödvändigt, men kolla med tillverkarens rekommendationer för säkerhet.

ull Fiber

Ull är en naturlig fiber från får. Slitstark, långvarig och vacker, är ull ett populärt val för mattor.

ull Fördelar

På grund av sin fiber vård, är ull bäst lämpad för sovrum, vardagsrum och rum med lite trafik och mindre ofta återkommande spill. Oavsett om det är ull flätade eller fast ull, är denna fiber en högkvalitativ material för mattor. "Ull är giftfri, hållbara, naturligt brandhämmande, stöter bort fläckar och flytande, och absorberar och digests ordors," Ellen Sandbeck noterar i "Organic hushållning." Ull mattor kan bli kostsamt, men deras långsiktiga fördelar öka deras värde. Ull mattor kan pågå i mer än 100 år.

Ull Rug Care

För regelbunden vård av ull mattor, vakuum. Spot ren ull mattor med speciellt framtagen ull matta fläckborttagningsmedel. Mindre ull scatter mattor kan kemtvättas. Större område och flätade ull mattor kräver professionell rengöring. Ull håller fukt, så det måste torkas ordentligt.