Roman hantverk för barn

Roman hantverk för barn


Ancient Rome är ett ämne barn studerar ofta i skolan. Det är också allmänt skildras i filmer och serier, alltså barnens nyfikenhet om platsen (tidigare och nuvarande) är naturligt. Gör hantverk med dina barn att lära dem om alla aspekter av Rom, från sin arkitektur till dess medeltida slagsmål dess kulturella betydelse. Ta historien till liv med spännande hantverk tänkt att underhålla, vårda sin nyfikenhet och informera dem om den värld de lever i.

Racing Chariot

Skapa en racing vagn för att hedra de gamla romarna som en gång tävlade framför publik på över hundra tusen människor på en gång. Rött, grönt, och vitt är de mest populära färger som romarna använde. För att skapa vagnen, använda modellera för kroppen och hjul, och sedan koppla dem med tandpetare. Gjuta en statyett för att skapa racer och placera honom i vagnen. Den racer statyett bör vara klädd i strid redskap och håller ett spjut eller svärd och en sköld. Måla din figur och vagn för att få ut mer intrikata detaljer, såsom en blick av terror (eller konfidens) som han leder in i loppet.

Mosaik

Roman används för att göra mosaik av skärvor av färgat glas och sten. De avbildade ofta religiösa figurer och händelser. Mosaik skapades genom att glasskärvor och stenar i cement eller betong liknande underlag, placera olika färger av glas tillsammans för att skapa en bild. Barnen kan göra samma sak med hjälp av gips eller cement dekorerad med småsten. För en enkel och billig hantverk, göra en mosaik med hjälp av små trasiga bitar av färgat konstruktion papper limmas på en bit kartong.

Skydda

Gör sköldar av skum styrelser. Skär ut formen av en sköld och tillåta barn att dekorera sina egna. Romerska sköldar gjordes i tre olika former: en rundad triangel, en komplett cirkel eller en rundad rektangel hålls vertikalt. Äldre barn kanske vill spraya måla sin styrelse att ändra färg. Du kan även täcka dessa i tyg eller helt enkelt dekorera dem med markörer och kritor. Skapa ett handtag av tung kartong och lim för att de bakre kanterna på skärmen för barnen att hålla.

Cape och skor

Låt barnen klä ut romarna så att de verkligen kan förstå den romerska kulturen. Gör en cape och läder band sandaler. Låt barnen anpassa uddar med dekorationer och mönster, som tyg cut-outs och dras på kammar eller vapen. Skorna kan göras från remsor av läder bundna tillsammans för att skapa en topp för en sandal. Här hittar du remsor av läder i en farkost butik, vanligtvis säljs i en påse med diverse läder bitar. Bind dem hur du vill; du kan linda remsorna runt ankeln, eller skapa sicksack-mönstren över toppen av foten. Sedan peta ändarna av läder genom hål som borrats genom de yttre bottenkanterna hos en skosula. Hantverk skum fungerar bra för att skapa en skosula, eller så kan du använda en från en gammal sko. Limma ändarna av läder inuti hålen. Limma ett lager av en skosula under det att ge din romerska sandal extra hållbarhet.