Hur man sätter ihop Fleece Täcken

Hur man sätter ihop Fleece Täcken


Att göra en quilt omfattar vanligen tre skikt: det översta lagret, vadd och bottenskiktet. Vadden är mellan de övre och undre skikten. Ändra dynamiken i tre-skiktet täcke med hjälp fleece och sedan minskar till två skikt. Utelämna vadden genom att införliva en tjock polar fleece för bäraren. Denna fleece typ känns mjuk och suddig, vilket gör den perfekt för en baby filt eller en vinter kast. De flesta tyg butiker har en mängd olika tryck och mönster för att skapa en kompletterande kontrast bindande.

Instruktioner

Skapa en Square Quilt Top Layer

1 Mät bredd och längd för din quilt med en klar akryl Quilters linjal eller flexibel måttband. Du behöver denna mätning för att göra en jämn mängd rutor för det översta lagret.

2 Gör ett mönster för den fyrkantiga quilt översta lagret genom att dividera en jämn mängd rutor i det översta lagret mätning. Till exempel, om du gör en 50-tums filt, göra en kvadrat som mäter 10 inches i längd och bredd. Detta ger 5 även rutor över och ner täcket.

3 Rita 10-tums fyrkant på mönsterpapper med en filtpenna och klipp ut med sax. Klipp 25 rutor ur fleecematerial med hjälp av pappersmönster. Lämna 1/8-tums ram runt torget för att fungera som sömsmån. Blanda tryckta fleece torg med fasta sådana för ett lapptäcke effekt.

4 Placera rutorna på bordet i önskad ordning.

5 Fäst rutorna tillsammans med din quiltning eller symaskin genom att sy runt sömsmån. Om du syr mer än 1/8 tum sömmen, kommer du automatiskt krympa filten storlek.

6 Iron lapptäcke sömmarna öppen. Om du arbetar med syntetiska fleece, vara försiktig med smältning. Använd en skyddsfilm för att täcka fleece före pressningen.

7 Skär en bit av den polära fleece som stämmer överens med bredden och längden på det översta lagret. Polar fleece finns i 60 inches, så att du kan ha tillbaka en fast utan lappteknik. Om du använder polar fleece undre skiktet att binda det översta lagret, tillsätt 2 inches till bredd och längd. Till exempel, om din översta lagret lapptäcke mäter 50 inches, skär bottenskiktet 52 inches i bredd och längd. Detta ger en 1-tums ram runt täcket.

Basting den täcke

1 Placera de övre och undre skikt på ett plant bord eller rutnät för att förbereda för tråckling. Även om de flesta quilters hitta tråcklingen processen tidskrävande och omständlig, är det nödvändigt att hålla de båda skikten ordentligt inriktade. Enligt webbplatsen, Quiltning Assistant "Det håller korn quilt topp och stöd linje." Bottenskiktet har en 2-tums parameter som skjuter runt hela topp quilt om du valt att binda det översta lagret med botten. Använd Quilters linjal för att kontrollera varje sida mäter 2 inches.

2 Pin lagren tillsammans med PIN-tråckla metoden. Börja i mitten av täcket och stift lång siden stift horisontellt och vertikalt genom båda lagren. Utrymme stiften jämnt, minst 4 inches isär.

3 Vik det översta lagret kanten under ca 1/8 tum runt täcket och stift. Det översta lagret vecket möter bottenskiktet kanten när bindning täcket. Den vikta övre skiktet kanten sitter på bottenskiktet, dölja råa kanter när båda skikten sys ihop. Strykas lätt den vikta toppskiktet kanten.

4 Ändra maskinens sömval till en lång stygn. Fäst gångfoten på maskinen också.

5 Baste de två skikten tillsammans med den långa stygn genom att starta från mitten och utåt. Ta bort stiften som du tråckla. Polar fleece har betydande sträcka. Dra inte bottenskiktet när du tråckla att förhindra stretching, vilket kan snedvrida mönstret.

Montering och Bindning Fleece Quilt

En maskin sy täcket horisontellt och vertikalt med hjälp av ett dekorativt eller raksöm. Se till att tråden ut för quiltning inte trassla med tråckla tråden.

2 Bind filten med bottenlagret genom att vika den över mot den vikta toppskiktet från avsnitt 2, steg 3. Till exempel, om du har en 2-tums tillbaka förlängningen vika bottenskiktet en tum för att möta den vikta toppskiktet kant . Se till den vikta övre skiktet kant sitter på toppen av det tillbakavikta skiktet för att dölja den bakre skiktets rå kant, vilket resulterar i en ren yta. Detta ger en 1-tums ram runt täcket. Denna process kallas tillbaka tyg bindande.

3 Pin det vikta tyget runt, med start på toppen av täcket. Hörnen står i allmänhet eller sticker. Fortsätt att fästa de två sidorna och botten.

4 Håll spetsen på ett hörn utan bilda en halv triangel. Nyp tyget vid triangelns bas och platta hörnet som du släpper klämd tyget. Detta resulterar i ett inverterat veck. Upprepa detta steg med de fyra hörnen och stift. Järn hörnen för att ytterligare platta om det behövs.

5 Välj en rak eller dekorativt sicksack och börja maskin stygn från det övre hörnet till det nedre hörnet. Söm på toppen av den vikta toppskiktet, vilket gör att det nedre lagrets rå kant förblir dolt. Ett annat alternativ är att sy en dekorativ bindande tejp över den vikta toppskiktet när du syr bindningen på plats. Ta bort stiften som du fortsätter att sy.

6 Lyft pressarfoten för att vända täcket att upprepa steg 5. Fortsätt att sy bindningen på plats tills alla fyra sidor av täcket är klar.