Philippine pass Krav

Philippine pass Krav


För att få en filippinsk pass, måste du vara medborgare i Republiken Filippinerna. De som har dubbelt medborgarskap i Filippinerna och en annan nation har också rätt till en filippinsk pass. Tidigare filippinska medborgare som är naturaliserade medborgare i ett annat land är inte tillåtet att hålla en filippinsk pass. Tillsammans med medborgarskap, det finns många andra krav för att erhålla en filippinsk pass.

Första gången Sökande

Filippinska medborgare som är över 18 år måste visas vid utrikesministeriet kontor för att lämna in sina ansökningsblanketter. Tillsammans med ansökningsblanketten, måste du ta med ett födelsebevis i säkerhetspapper utfärdat av National Statistics Office eller en bestyrkt kopia av personbevis som utfärdades av det lokala civila registratorn och bestyrkas av NSO. Du måste också ha tre färg ID-storlek bilder av ditt ansikte, ställas mot en kungsblå bakgrund. Om du är under 18 år, måste du samla alla dessa dokument och åtföljas av en förälder. Om dina föräldrar inte är gifta, måste du visas med din biologiska mor.

Gift Kvinnor förstahandssökande

Gifta kvinnor som vill använda efternamn sin make måste ta alla de handlingar som krävs för en första gången vuxen sökande tillsammans med deras äktenskapsförord. För dem som vill återgå till sitt flicknamn (på grund av makens död, ogiltigförklaring eller skilsmässa) måste ta den avlidne makes dödsattest, den dom om ogiltigförklaring dekret eller dom om äktenskapsskillnad, respektive.

Brun Pass förnyelser

Bruna pass utfärdades före den 1 maj 1995. Om du hade en brun pass, måste du sätta i din gamla pass, fotokopior av pass sidor 1, 2 och 3 och de sidor som visar den senaste Bureau of Immigration avgångs- och ankomststämplar. Du måste också visa bevis på medborgarskap, med fullständig mellannamn.

Green Passport förnyelser

Om du har en grön pass utfärdat efter den 1 maj 1995 måste du presentera pass och en kopia av insidan och bakstycket. Du måste också visa sidor med de senaste Bureau of Immigration avgångs- och ankomststämplar. Om du är under 18 år och dina föräldrar inte är gifta, måste du visas med din mamma. Du måste också visa bevis på medborgarskap.

Gifta kvinnor och minderåriga

Gifta kvinnor som vill förnya sina pass måste göra en personlig inställelse vid utrikesdepartementet och ta in deras äktenskapsförord. Minderåriga måste visas med någon av föräldrarna, men om föräldrarna är utomlands, kan den minderårige få ett intyg av stöd och samtycke eller en särskild fullmakt. Passet och kopia av passet för den person som reser med barnet måste också presenteras.

pass avgifter

För regelbunden behandling (14 dagar), måste de sökande betala 500 filippinska pesos. Skyndsam behandling (sju dagar) är ytterligare 250 filippinska pesos. Ersättning av ett förlorat giltigt pass kostar 700 filippinska pesos.