Mögel på honeysuckles

Mögel på honeysuckles


Kaprifol är en doftande Förutom många trädgårdar och gårdar. Medan denna anläggning är vackra och aromatisk, är den känslig för en bladverk sjukdom som orsakas av svampar och hjälper mögel att utvecklas på värdväxter. Mjöldagg infekterar ofta kaprifol, och om den är allvarlig, kan det orsaka en ful röra på anläggningen.

Identifiering

Mjöldagg orsakas av värdspecifika svampar, vilket betyder att olika typer av svampar infekterar olika värdväxter. Men alla mjöldaggssvampar orsakar symptom som är slående lika, oavsett värden. Nästan alla växter påverkas av någon typ av mjöldagg svampar. Varma dagar och svala nätter främja utvecklingen av denna sjukdom. Hög luftfuktighet är också nödvändigt för infektion av kaprifol. Emellertid är mjöldagg svampar skiljer sig från många typer av svampar, eftersom det inte kräver fukt på växtblad att gro.

effekter

Mjöldagg orsakar en vit beläggning av svampen att utvecklas på bladen, stjälkar och blommor av kaprifol. Denna beläggning liknar florsocker eller talk och lätt gnuggas från anläggningen, men snart tillbaka det. Medan kaprifol med mjöldagg sällan dör av infektionen, orsakar det kaprifol att bli ful och oattraktiv. Kaprifol med mjöldagg ofta vissna lättare än friska växter och lider av minskad styrka.

kulturella Kontroller

Mjöldagg svampar trivs i fuktiga områden, därför är det viktigt att undvika att plantera kaprifol i skuggiga områden eller för nära varandra. Undvik att vattna din kaprifol sent på dagen, eftersom din anläggning behöver tid för att torka helt innan mörkret faller. Medan mjöldaggssvampar inte kräver fukt för att infektera växter, kan fukt uppmuntra andra lövverk sjukdomen utvecklas. Undvik tillämpningar av gödselmedel med höga halter av kväve, eftersom detta främjar ny tillväxt som är en favorit av mjöldagg svampar. Ta bort alla infekterade blad och växtvävnad från din anläggning och förstöra den för att minska spridningen av sjukdomen.

kemisk Kontroll

Svår mjöldagg kan kräva svampmedel applikationer tillsammans med kultur kontrollmetoder. Fungicide applikationer är mest effektiva på kaprifol när symptom på våren eller sommaren. Undvik att använda fungicider när infektion börjar i slutet av sommaren eller tidig höst.