Hur man ansöker Handleds Splints

Hur man ansöker Handleds Splints


Handled spjälor eller hängslen, används för att immobilisera handled i fall av karpaltunnelsyndrom, gikt eller smärre hårfina sprickor eller andra skador, där en gjuten är onödigt. Tillämpa skenan eller stag felaktigt kan orsaka mer skada på handleden och armen som du försöker att läka. Immobilisera en skada innan du hämtar till medicinsk hjälp kan bara vara nyckeln till att påskynda återhämtningstiden. Man vet aldrig när man vet hur man korrekt tillämpa en handled skena kommer väl till hands.

Instruktioner

1 Applicera ett lager av gasväv stoppning runt armen från hand patienten till armbågen. Detta kommer att hålla immobilisering hylsan från skaver mot huden.

2 Placera immobilisering hylsan runt gasväv, och se till att den täcker från mitten av handen att åtminstone 4 inches under handleden.

3 Linda böjliga bandaget runt hylsan som immobilisera handleden. Börja linda bandaget på palm sidan av handen.

4 Håll bandaget på plats med fingrarna och linda bandage runt handen två gånger. Flytta upp underarmen genom att överlappa kanten på det sista varvet ca ¼ av en tum med varje varv av bandaget.

5 Fäst bandaget på plats med metallklämmor. Placera ett klipp på bandaget änden på handen. Bury slutet av klippet på ena sidan av den första svängen du gjort av bandaget. Dra klippet över så långt det går och tryck försiktigt för att fästa på plats. Gör samma sak i mitten av bandaget och i slutet. Bandaget bör vara säkert hålla ortosen på plats.

6 Lägg den breda delen av selen på en plan yta nära där patienten är. Har patienten placera sin arm i mitten av lyftselen.

7 Ta de två ändarna av selen upp till halsen. Ta den ände som är under armen och föra den rakt upp och bakom nacken utan att passera över kroppen. Gör samma sak med den andra änden.

8 Tie båda ändar tillsammans bakom nacken. Gör knut robust men inte för hårt. Kontrollera att den bredaste delen på lyftselen är hållande botten av armen som kommer att stödja armen vikt.

9 Be patienten att vicka fingrarna. Kontrollera skenan var 15 minuter för den första par timmar så att fingrarna inte är blå eller frysa. Om patienten inte kan vicka fingrarna eller de vänder kall eller blå detta innebär bandaget är alltför snäv och bör göras om omedelbart.