Hur man tar bort mögel från Car tygklädsel

Hur man tar bort mögel från Car tygklädsel


Fukt och otillräcklig ventilation i en bil kan orsaka mögel och mögeltillväxt. Mögel får näring av ansamling av toxiner, gaser och föroreningar, och kan identifieras genom en unken lukt och tunna, vitt till blåaktigt grön tillväxt. Det är viktigt att ta bort mögel från bilen omedelbart, eftersom mögel kan påverka din hälsa och skada din bil. Om inte bort, kan mögel äta bort stoppning tills tyget ruttnar och faller sönder.

Instruktioner

1 Öppna alla dörrar på bilen så att ventilationen. Solljuset och luft kommer att stoppa den mögeltillväxt.

2 Borsta lösa mögelsporer bort av klädseln med en visp kvast. Var noga med att tvätta kvast ordentligt innan du använder den.

3 Kör ett dammsugarmunstycke över klädseln för att ta bort ännu fler mögelsporer. När du är färdig dammsugning bort engångspåse vakuum och kassera den omedelbart. Om vakuumet inte har en engångspåse, tömma återanvändbar påse utomhus.

4 Häll 1/4 tsk färgsäker blekmedel och 1/4 kopp väteperoxid i en skål. Fukta en ren trasa i lösningen och gnugga duk över klädseln.

5 Skölj lösning av av klädseln med en trasa fuktad med varmt vatten. Torka klädseln ordentligt med en tjock handduk, och sedan placera en elektrisk värmare nära klädseln för att absorbera fukt.