Symboler i hebreiska

Symboler i hebreiska


Texten i det ursprungliga Bibeln skrevs på hebreiska. Språket är nära förbunden med kultur av dess författare och talare och relateras till en konkret idé eller åtgärder. Till exempel är det hebreiska ordet för ilska och även för näsa aph, vilket bokstavligen betyder en vidgande av näsborrarna i ilska. Vissa människor bär hebreiska symboler som personlig tillbehör, som ett tecken på respekt eller religiösa skäl. Judiska hem kommer att ha många hebreiska symboler. Du kommer också att se vissa människor som använder hebreiska symboler som tatuering mönster.

menora

Detta är en av de äldsta symbolerna av den judiska tron ​​och det kan ses i hem och synagogor antingen för dekoration eller religiösa ändamål. Menoran är en kandelaber med sju grenar, symboliserar Israel som nation som ger ljus till andra nationer. Det understryks av de vise att vara en ljus betyder inte att det bör införas med våldsam kraft. I stället bör det innebära att Israel måste vara ett exempel för andra nationer. Eller dekorativ menora har oftast färre grenar.

Kalott

Detta är en vanlig huvudbonader bärs av det judiska folket. Ordet är faktiskt jiddisch, och härrör från Tartar ord som betyder "kalott". I hebreiska, är den faktiska ord för huvudbonad kippah. Det är traditionell för judarna att täcka sina huvuden medan de ber som ett tecken på respekt för den ovanstående och för att visa att de är Guds tjänare. Bärandet av yarmulke är mer vanligt än obligatoriska och kan tas bort. Många judar i dag inte bär kalott utom under sina traditionella fester.

Magen David eller Davidsstjärnan

Detta är en sexgradig stjärna som har internationellt erkänd som en symbol för judendomen och visas på flaggan av Israel. Magen David är tänkt att representera formen av skölden av kung David och forskare tillskrivs teologisk betydelse för det. För dem den övre triangeln pekar mot Gud medan den undre triangeln pekar nedåt där den verkliga världen är. För andra forskare de sammanflätade och oskiljaktiga stjärnor symboliserar det judiska folket. Vissa forskare tror att de tre sidorna representerar de tre typer av judar: Israel, leviterna och Kohanim. Vissa tror att det finns 12 sidor, räknar de yttre och inre sidorna av de två trianglarna att betyda 12 etniska grupper, uppkallad efter den 12 Jakobs söner.

chai

Detta är en vanlig hebreiska symbol som innebär att leva. Symbolen används vanligen på halsband som en medaljong och i andra poster och prydnadsföremål smycken. Det är en kombination av två hebreiska bokstäver, Cheit och Yod, som representerar siffrorna åtta och 10, respektive. Det är förknippat med numerologi och därmed antalet 18, en andlig symbol samt ett turnummer för judar. Det är typiskt för judar att ge gåvor av pengar i multiplar av 18.

Dricks

Innan du börjar använda symboler i hebreiska, kommer det att vara en bra idé att göra en del efterforskningar för att förstå innebörden av symbolerna som du vill använda. Eftersom dessa symboler har religiösa och kulturella betydelser, se till att du vet om symbolerna du använder gäller för dig eller ditt hem.