Hur att omstrukturera skulden

Hur att omstrukturera skulden


Även om du inte drunknar i skulder, se till att du betalar så lite som möjligt på de pengar du är skyldig är en vettig idé. När allt kommer omkring, är dina surt förvärvade pengar bättre i fickan än att sitta i bankkonton dina långivarnas aktieägare. Ta lite tid att omstrukturera dina skulder kan hjälpa dig att se Storbritanniens avskydda bankerna dra så lite som möjligt av dig.

Instruktioner

1 Använd några besparingar du måste betala av så mycket av din skuld som möjligt. Eftersom det är högst osannolikt några besparingar fordon i vilken du har sjunkit pengar kommer att betala ut i intresse så mycket som dina fordringsägare ut, lämna någon bo ägg på plats kommer att förlora pengar. Du kan börja spara igen när du har rensat vad du är skyldig. Betala ner dina dyraste skulder först.

2 Se till att du betalar så lite intresse som möjligt på ditt bostadslån. Leta efter en remortgage om du betalar din långivare standard rörlig ränta (SVR). Om du är orolig andra långivare kommer inte att beröra dig på grund av din kredit värdering, be din nuvarande bank eller hypoteksinstitut om du kan byta till en av dess erbjudanden.

3 Gå till en tracker inteckning om det ser ut som räntorna kommer att förbli låg under överskådlig framtid. Om du kan se en räntehöjning vid horisonten, kan du bestämma det blir säkrare att gå till en fast ränta. Hursomhelst kommer du vanligtvis spara pengar om du betalar för närvarande din långivare SVR.

4 Sitt ner och räkna ut hur mycket pengar du har kommer in och vad som går ut varje månad. Fastställa hur mycket, om något, har du kvar i slutet av månaden och områden där man kan skära ned. Lägg några pengar som är kvar till några besparingar du kan göra och hur mycket du för närvarande spenderar på service alla dina skulder bar dina lånekostnader. Detta är det belopp som du har råd att spendera på omstrukturering vad du är skyldig. Ju mer pengar du kan frigöra genom att spänna bältet, kommer snabbare dina skulder betalas. Lämna dig själv åtminstone en £ 50 buffert för att täcka en nödsituation.

5 få kopior av din kredit post från de tre stora kreditbyråer; Callcredit, Equifax och Experian (se Resurser). Kontrollera dina rapporter för fel. Om du hittar någon, kontakta byrån i fråga för att få misstag rätta. Felaktig negativa uppgifter om filen kan skada dina chanser att få ytterligare krediter. Om din poäng inte ser alltför ljus, använda Callcredit fria Noddle service. Samt visar du din kredit värdering kommer Noddle också föreslå finansiella produkter som du kan kvalificera sig för, baserat på din kreditvärdighet.

6 Shoppa för bästa möjliga resultat. Om du har en relativt liten mängd av skulden på kredit och kundkort, kan en noll procent balans överföring kreditkort vara det bästa alternativet, förutsatt att du kan betala vad du är skyldig i slutet av kampanjperioden. Om du letar efter ett personligt lån, tar lång upplåning beaktas samt räntor. Betala av mer varje månad kommer att spara pengar i det långa loppet. Applicera inte för flera produkter samtidigt. Detta kommer att skada din kredit värdering. Hitta den bästa lösningen för dig innan du gör några ansökningar om kredit.

7 Håll dig till dina utgifter plan. Inte frestas att ta på sig mer skuld eller omstrukturera vad du nu skyldig att frigöra mer pengar när du har betalat skulder ner en stund. Försiktighet bör vara namnet på spelet tills din skuld högen har raderats.