Populära cologne på 1960-talet

Populära cologne på 1960-talet


På 1960-talet började fler människor att köpa parfym, speciellt i taxfree-butikerna när de reste. En rad av parfymer fanns på 60-talet, från berusande Madame Rochas till Lilly av dalen Diorissimo bland andra. En tid präglad av 60-talet fylldes med snabb och oåterkallelig förändring, vilket leder till en ny intresse för lättare, mindre cloying dofter. För yngre kvinnor och flickor, Oh! De London var modehöjdpunkten med ljus, blommor-kryddiga toner.

Madame Rochas

Helene Rochas lanserades Madame Rochas, den första parfym uppkallad efter en levande kvinna, 1960. Inspirerad av Chanel No 5, är Madame Rochas liknande, men med en modern känsla - Nej 5 lanserades 1921 - och en basnot av mysk som uppstår i doften efter en halvtimme av slitage. Denna parfym, som var inspirerad av 60-talet, blev en mycket populär doft under detta årtionde.

Arpege

Arpege, en fyllig blom som lutar mot blommor-orientalisk, skapades på 1920-talet av Lanvin, men var fortsatt mycket populär på 60-talet. En klassiker som nr 5, även om Arpege är något sötare och varar längre. Arpege fans fortfarande bära denna parfym i dag, som det verkar att behålla sin lure och fascination. Beskrivs som ljus, subtilt träig och blommig, Arpege var på modet på 60-talet.

ungdom Dew

Införas som en badolja 1953, under 60-talet ungdoms Dew infördes som en Eau de Parfum och bars av Joan Crawford. Till skillnad från de ljusa dofter av 60-talet, ungdom Dew hade en stark långvarig orientalisk doft. Med kryddig toppnoter, ett hjärta av rosa, kryddnejlika och kanel, och en bas av bärnsten, patchouli och vanilj, blev ungdom Dew mycket populär.

je Reviens

Lanserades av House of Worth 1932, fortsatte Je Reviens att omfamnas av kvinnor i 60-årsåldern som förtjust i sin rena, träig doft av iris med en touch av sandelträ och violett. Det har emellertid omformulerats - och även om vissa konsumenter gillar det, andra kommenterar att den nya versionen luktar obehagliga kemikalier snarare än fina parfym de kommer ihåg, enligt Basenotes.

Diorissimo

Diorissimo, släpptes 1956 av Dior, kvar i efterfrågan under 1960-talet. Dess Lilly av dalen och jasmin toppnoter med en animalisk bas sibet var populär under en lång tid, att bli en klassiker. Liksom Je Reviens har Diorissimo sedan omformulerats och dess nyare version fick kritiskt av konsumenterna. På 60-talet, men detta Lilly av dalen doften rådde bland många kvinnor.