Iris Folding Tekniker

Iris Folding Tekniker


Lägg dimension och intresse för handgjorda kort eller scrapbooks. Tänk på iris fällbara som en enda röra-fri version av färg-by-tal. Iris vika tekniken är processen att ta vikta remsor av diverse papper för att slutföra en one-of-a-kind kort främre eller scrapbook utsmyckning. Du kan använda en pre-designade mall eller skapa egna för oändliga designmöjligheter.

Använda färdiga mallar

Pre-designade iris fällbara finns tillgängliga för nedladdning genom många online webbplatser. Med hjälp av en pre-designade mall är det enklaste alternativet för nybörjare iris mappar. Välja en mall bort matematiska skiss krävs för att utforma en mall själv. Om du vill använda mallen, spåra bilden på ditt kort fram. Klipp ut den spårade bilden. Fäst mallen på kortet fram. Lägg vikta pappersremsor efter numreringen på mallen. Tejp ner kanterna av vikta pappersremsor. Avsluta genom att täcka insidan av kortet fram med en annan bit av kartong.

Designa din egen mall

Skapa egna iris fällbara mall kräver användning av grundläggande geometri och matematik. En anpassad mall är den perfekta lösningen för en one-of-a-kind iris vikta bild. Skapa en egen mall är möjligt med praktiskt taget alla design. Skissa bilden och bestämma den geometriska formen ritningen mest liknar. Från och 1/2 tum utanför varje hörn av bilden, rita att geometrisk form i bilden. Mät i halv tum från var och en av dina utgångspunkter och rita din geometriska form, rotera designen antingen vänster eller höger. Antalet varje avsnitt i följd i en medurs rotation.

Iris Folding med papper eller bandet

Oavsett om du är iris fällbara med en i förväg utformad mall eller dina egna mall, iris fällbara med papper är ett ekonomiskt sätt att använda papperslappar. Använd flera mönster och koordinerande färger för att lägga dimension. Din papper eller bandet måste vara minst en tum bred. Vik dina klipp på mitten, på längden. Lägg din vikta papper längs malllinjer. Rotera färger eller mönster i en medurs rörelse för att skapa en illusion av en spiral design. Tejpa kanterna på vikta papper till kartong.

Finishing Tekniker

De tejpade kanter papper eller band klipp mitt verkar rörigt. Täck insidan av kortet med en annan bit av kartong. Fäst på kortet med dubbelhäftande tejp eller dubbelsidiga skum rutor. För en skarp vikning, använder en mapp ben för att skapa pappers veck. Folding färgade vykort kan separera färg fibrerna. Detta lämnar en vit kant längs det vikta pappersark. Eliminera den vita kanten och lägga dimension genom användning av en lövsprickningen penna eller glitter längs den vikta kanten.