Bean kraftverksprojekt

Bean kraftverksprojekt


Plantering frön inomhus eller i trädgården är en pedagogisk möjlighet för elever att förstå var grönsaker kommer ifrån och hur växterna växer. När eleverna fördjupa sig i vetenskapsprogrammet, är experiment införs. För ett försöksprojekt, måste deltagaren tänka på en beroende variabel för att testa. Studenter utvecklar sedan en hypotes att förutse vad som kommer att hända och slutföra experiment för att testa denna förutsägelse. Bönplantor är idealiska för experiment eftersom de gror snabbt, vilket möjliggör slutförandet av experimentet i en rimlig tid.

plantering Djup

Du kan fylla i ett projekt för att ta reda på vad som är bäst jorddjup för att plantera frön. Detta är användbar kunskap att dela med nybörjare trädgårdar och bönder som vill ha en framgångsrik böna gröda. Växt alla frön i samma typ av mark, i samma storlek krukor, ge dem samma mängd vatten och placera dem i samma ljusförhållanden. När du plantera bönor, positions frön på fyra djup, såsom vid halv tum, 1 tum, 1 1/2 inches och 2 inches. Plantera två eller tre plantor per djup att öka vetenskapligt värde. Märk varje krukor för att beteckna djup. Förutsäga vilka frön kommer att växa in i de högsta växterna. Varje dag, mäta och registrera dina observationer. Efter åtminstone två till tre veckor, gör en slutsats om huruvida din hypotes kan godtas.

utsäde Mass

Du kan slutföra ett projekt för att testa lönsamheten i frön baserat på deras massa genom att plantera tre storlekar av samma typ frö. Till exempel rekommenderar en California State Science Fair deltagare som använder bönor som väger mellan 1 och 2 g, bönor som väger 3g och bönor som väger mellan fyra och 5g. Växt åtminstone två av varje böna storlek i samma typ av krukor och jord, på samma djup och med samma vatten och solljus villkor. Märk krukorna enligt deras massa. Förutsäga vilka frön kommer att växa snabbast och högsta. Spela in dina mätningar och observationer på en daglig basis. Låt frön att växa minst två veckor innan bilda en slutsats.

magnetisk tillväxt

Observera hur magnetisk kraft kan hjälpa eller stjälpa böna växters tillväxt för ett projekt. En student från Selah skoldistrikt rekommenderar plantering hälften av dina frön i jorden med ko magneter som är små magneter med en cylindrisk form. I varje kruka med en magnet, placera fröna ungefär 1/2 tum från och på båda sidor av magneten. Resten av villkor bör vara densamma för båda magnetiserade och nonmagnetized krukor, inklusive utsäde djup och storlek, vatten, jord och solljus villkor. Göra en förutsägelse om vilka växter kommer att vara hälsosamma, växa högsta och växa den rakaste. Spela in dina mätningar och observationer dagligen och bilda en slutsats efter två eller tre veckor.